Kiril sustine ca Putin a invadat Ucraina pentru „mantuirea omului”: „Acolo sunt incalcate legile lui Dumnezeu”

externe

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Chiril, a afirmat ca paradele comunitatii gay au fost unul dintre motivele pentru care Rusia a invadat Ucraina. Patriarhul Moscovei este un vechi aliat al presedintelui Vladimir Putin, conform CNN, citat de news.ro.

Conflictul din Donbas este despre ”o respingere fundamentala a presupuselor valori oferite astazi de cei care pretind ca au puterea mondiala”, a declarat Patriarhul Kiril.

”Testul” la care sunteti supusi, a spus Kiril, este daca tara voastra este dispusa sa organizeze parade ale comunitatii gay.

”Pentru a intra in clubul acelor tari, este necesar sa se organizeze o parada a comunitatii gay. Nu pentru a face o declaratie politica, ‘suntem de partea voastra’, nu pentru a semna niciun acord, ci pentru a organiza o parada a comunitatii gay. Si stim cum oamenii rezista acestor solicitari si cum aceasta rezistenta este inabusita cu forta”, a spus Kiril in timpul unei predici la Moscova.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse a catalogat razboiul drept o lupta cu ”semnificatie metafizica”, pentru ca omenirea sa urmeze legile lui Dumnezeu.

”Ceea ce se intampla astazi in sfera relatiilor internationale nu are doar semnificatie politica. Vorbim despre ceva diferit si mult mai important decat politica. Vorbim despre mantuirea omului”, a spus el.

”Daca vedem incalcari ale Legii (lui Dumnezeu), nu ii vom agrea niciodata pe cei care distrug aceasta lege, estompand granita dintre sfintenie si pacat, si cu atat mai putin pe cei care promoveaza pacatul ca exemplu sau ca unul dintre modelele de comportament uman”, a subliniat Patriarhul.

”Astazi exista un adevarat razboi in jurul acestui subiect”, a spus el.

Patriarhul Kiril este o figura religioasa importanta in Rusia, unde religia ortodoxa este considerata parte integranta a identitatii ruse. El a fost supus presiunii din cadrul propriei Biserici de la inceputul razboiului sa denunte agresiunea lui Putin, dar nu a facut acest lucru in cadrul declaratiilor sale publice. Dimpotriva, a sustinut viziunea presedintelui Rusiei referitoare la un imperiu rus spiritual si temporal.

Comentarii: