Klaus Iohannis a decis: Dacian Ciolos, noul PREMIER al Romaniei

news

Klaus Iohannis l-a desemnat pe fostul comisar european si ministru al Agriculturii Dacian Ciolos in functia de premier, dupa demisia lui Victor Ponta, in urma protestelor de strada.

Presedintele a incheiat azi a doua runda de consultari cu reprezentantii partidelor pe tema desemnarii premierului. In urma acestora, seful statului a decis sa il desemneze drept premier tehnocrat pe Dacian Ciolos. „Il desemnez pentru functia de prim-ministru al Romaniei pe domnul Dacian Ciolos”, a spus seful statului.

„Multumesc pentru increderea pe care mi-o acordati si doresc sa ii asigur pe toti cei care ne privesc ca voi face tot ce imi sta in putinta pentru a ma ridica la increderea care mi-a fost acordata”, a spus noul premier.

Acesta are la dispozitie 10 zile sa formeze un guvern, cu o echipa de tehnocrati cu care sa se prezinte in fata Parlamentului. Fostul comisar european a primit garantii ca isi va alege singur echipa de ministri, fara influenta din partea partidelor, au declarat pentru HotNews.ro surse politice.

„Este nevoie de un prim-ministru independent sau tehnocrat, o persoana curata, care sa nu fi fost implicata in nicun fel de scandal, o persoana integra, care a dovedit practic, ca stie sa gestioneze sisteme si situatii complicate. E nevoie sa fie promovati ministri care sunt performanti si asupra carora nu planeaza niciun dubiu. Este nevoie de partide fara corupti. E nevoie ca partidele sa faca curatenie in interior si sa nu promovesze in functii publice persoane suspectate de coruptie sau care au fost implicate in acte de coruptie. Avem nevoie de alegeri corecte. Este nevoie si de oameni noi. Am incurajat oameni tineri sa intre in politica. Fara oameni noi e greu de presupus ca vom avea o clasa politica noua. Cei vechi care sunt buni e nevoie sa ramana. Dar trebuie sa avem si intrari noi in sistem. E nevoie sa afirm ca Romania ramane ferma pe calea europeana si euroatlantica. Si este nevoie ca orice guvern vom avea sa fie sprijinit de Parlament, de partidele politice, pentru a lua masuri care garanteaza o crestere politica sustenabila. Aceste lucruri le-am prezentat si partidelor politice. Am intrunit o larga majoritate pe aceste teme”, a declarat presedintele Klaus Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: