Klaus Iohannis a decorat-o pe Simona Halep cu Ordinul National ”Steaua Romaniei”. Firea vrea sa-i faca iar ceremonie de primire

news

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind decorarea Simonei Halep cu Ordinul National ”Steaua Romaniei”. Ceremonia va avea loc la o data ulterioara.

”Ca urmare a performantei extraordinare obtinute la Turneul de Tenis de la Wimbledon, precum si in semn de recunoastere si apreciere pentru intreaga activitate, Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a decis acordarea celei mai inalte distinctii a statului roman, Ordinul National «Steaua Romaniei» in grad de Cavaler, sportivei Simona Halep”, a anuntat, luni, Administratia Prezidentiala.

Sursa citata a precizat ca, ”prin daruirea, devotamentul si profesionalismul sau, demonstrate atat pe terenul de tenis, cat si in afara sa, Simona Halep a promovat numele tarii noastre in intreaga lume”.

”Simona Halep este un model pentru tanara generatie, iar implicarea sa in popularizarea tenisului in randul copiilor reprezinta un urias castig pentru sportul romanesc”, a mai transmis Administratia Prezidentiala.

Sursa citata a precizat ca ceremonia de decorare va avea loc la Palatul Cotroceni, la o data care va fi comunicata ulterior.

Si Gabriela Firea a anuntat, luni, ca va organiza o ceremonie de primire pentru Simona Halep.

Simona Halep a castigat turneul de la Wimbledon, al doilea grand slam din cariera, dupa ce a invins-o, sambata, in finala, cu scorul de 6-2, 6-2, pe americanca Serena Williams, locul 10 WTA, dupa numai 55 de minute de joc.

Mai mult despre:

Comentarii: