news

Klaus Iohannis, apel dupa sedinta CSAT legata de coronavirus. Televiziunile de scandal sunt in vizor

Presedintele Klaus Iohannis a facut din nou apel la calm cu privire la coronavirus, dupa sedinta CSAT, subliniind ca ”nu exista motive de panica”.

„Reiau apelul la calm pe care l-am facut si acum doua zile, intrucat nu exista motive de panica. Este esential sa tratam cu toata atentia aceasta situatie, sa ne informam permanent din surse oficiale si credibile”, a spus Iohannis, miercuri, dupa sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT).

Anterior, el a anuntat ca nu exista niciun caz confirmat de infectie cu coronavirus in Romania si a prezentat mai multe masuri decise in CSAT.

„Din pacate, am observat ca abordarea mass-media a fost in unele cazuri inutil de alarmista, fapt care genereaza o stare de anxietate nedorita in randul populatiei. Reiau apelul si catre mass-media: informati oamenii corect si constant, dar de o maniera echilibrata si fara excese, fara incercari de a transforma aceste informari in ceva senzational!”, a spus Iohannis.

Seful statului a evidentiat ca cel mai important instrument de stopare a raspandirii coronavirusului este preventia.

„Toti cetatenii trebuie sa inteleaga ca este responsabilitatea fiecaruia in parte, nu doar a institutiilor, sa coopereze, sa respecte intru totul indicatiile si sfaturile autoritatilor, pentru a avea o strategie de succes in a preveni si a combate infectiile cu coronavirus. (…) Ii incurajez pe oameni sa urmeze principala recomandare a tuturor specialistilor, inclusiv a celor din Organizatia Mondiala a Sanatatii, conform careia cea mai sigura protectie este mentinerea unei igiene personale permanente”, a mai spus presedintele Iohannis.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

52 de minute ago

Romania va produce si ea drone militare, la Brasov. Acord semnat de Carfil cu Periscope Aviation din Statele Unite

Drone militare urmeaza sa fie produse si in Romania, se anunta intr-un comunicat oficial transmis…

8 minute ago

Bataie generala in Seica Mare (Sibiu), a fost nevoie de interventia mascatilor. Trei barbati au ajuns la spital

Trei barbati cu varste de 17, 19 si 35 de ani au ajuns la spital…

22 de minute ago

Blue Origin, a lui Jaff Bezos, a trimis sase turisti in spatiu. 10 minute de zbor, dupa doi ani de pauza

Sase turisti "spatiali" au ajuns, pentru scurt timp, in spatiu la bordul rachetei New Shepard,…

O oră ago