Klaus Iohannis, dupa consultari: MERG IN PIATA sa discut cu protestatarii

news

La consultarile cu reprezentantii societatii civile, cu care a stat de vorba mai bine de doua ore, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca va veni sa discute cu protestatarii care se aduna seara de seara in Piata Universitatii.

Seful statului a spus ca nu va anunta nici ziua si nici ora, pentru a nu transforma acest eveniment intr-unul mediatic. „Am primit multiple invitatii de a merge in Piata si am promis ca voi merge, dar nu voi anunta nici ziua si nici ora cand voi merge. Vreau sa vorbesc si eu cu oamenii simpli care sunt in Piata, sa imi spuna ce asteapta de la mine si de la clasa politica”, a spus presedintele Iohannis dupa consultarile cu reprezentantii societatii civile.

Alte declaratii ale presedintelui:

– Toata lumea a inteles ca este mai mult decat o schimbare de guvern. Toata lumea asteapta mai multa curatenie, mai multa seriozitate, mai multe solutii.

– Am constatat ca nimeni nu a venit cu o propunere de prim-ministru, ceea ce este o noutate in politica romaneasca. Nu au venit cu idei fixe, toti au venit cu deschidere spre solutii care sunt asteptate, dar si dorite.

– O singura runda de consultari, de data aceasta, nu este suficienta, pentru ca situatia este una speciala. A veni cu un nume este un lucru relativ simplu. Ceea ce vrem este sa ne intelegem asupra unei abordari.

– Concluzia mea este ca majoritatea liderilor politici sunt dispusi sa discute despre alegeri anticipate, sunt dispusi sa discute despre un guvern tehnocrat. Aproape nimeni nu este dispus sa discute despre un guvern politic. Este o noutate. De aceea niciun partid nu a venit cu un nume de prim-ministru.

– Indiferent de cum vom merge mai departe, este clar ca trebuie sa ne aplecam asupra unui program minimal. Ce trebuie facut in perioada urmatoare: guvernul, spitalele, bugetul. Acest lucru trebuie discutat cu partidele politice.

– Sper ca la sfarsitul saptamanii viitoare sa am o concluzie finala.

Presedintele Klaus Iohannis s-a consultat vineri, la Palatul Cotroceni, cu 19 reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale si ai protestatarilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: