Klaus Iohannis: „Este una dintre cele mai respectate institutii din Romania”

news

Capacitatea institutiilor statului de a combate coruptia este marea schimbare inregistrata de Romania in ultimii ani, iar Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a devenit un model de inspiratie si pentru alte tari, a subliniat presedintele Klaus Iohannis intr-un interviu acordat agentiei turce de presa Anadolu.

”Azi DNA este una dintre cele mai respectate institutii din Romania”, in perioada scursa de la infiintarea ei societatea romaneasca si mentalitatea oamenilor schimbandu-se profund. A disparut sentimentul de neputinta in fata coruptiei la toate nivelurile societatii, DNA fiind unul din factorii-cheie ai acestui proces — a spus Iohannis, citat de Agerpres.

Cat despre evolutiile din regiune, presedintele roman a evidentiat schimbarea mediului de securitate, ce a devenit mai fragil ca niciodata in urma criza din Ucraina si a amenintarile din Orientul Mijlociu generate de emergenta gruparii Statul Islamic, in paralel consolidandu-se un inel de conflicte prelungite in jurul Marii Negre. Drept urmare, el a atras atentia ca astfel de provocari cu impact global pot fi combatute numai cu sprijinul unei comunitati transatlantice unite, iar NATO trebuie sa-si mentina atentia asupra Marii Negre si sa coopereze pentru a identifica solutii la amenintarile de securitate in flancurile sudic si estic.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: