Klaus Iohannis ii anunta pe borfasii PSD-ALDE ca legile justitiei nu vor ramane asa. Presedintele are un plan bine pus la punct

politica

Presedintele Klaus Iohannis anunta, in legatura cu adoptarea de catre majoritatea parlamentara a legilor justitiei, ca are „mai multe optiuni” in ce priveste abordarea acestora.

„Am asteptari sa imbunatatim legile, pana cand sunt bune si satisfac nevoile societatii romanesti. (…) Intentionez, in momentul in care aceste legi ajung la mine, pentru ca niciuna nu a ajuns pana acum institutional la mine, sa fac o prima analiza, sa fac o declaratie publica de intentie si atunci o sa va spun un pic mai concret ce parere am despre anumite demersuri, despre anumite articole si ce voi face eu, in definitiv, cu aceste legi, fiindca in prima etapa am mai multe optiuni care pot fi luate in vizor”, a declarat Klaus Iohannis la Bruxelles.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat marti cele trei legi ale Justitiei – legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, legea 304/2004 privind organizarea judiciara si legea 317/2004 privind organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) – dupa ce au fost modificate de Comisia Iordache in urma deciziilor Curtii Constitutionale. Printre cele mai importante modificari la cele doua legi se afla eliminarea presedintelui Romaniei din numirea conducerii ICCJ si corelarea prevederii din legea 303/2004 cu legea 317/2004.

PNL a anuntat ca va contesta legile la Curtea Constitutionala. Cele trei legi vor intra luni in plenul Senatului pentru votul final.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: