Klaus Iohannis, interviu in presa straina: „Lupta intensa anticoruptie arata fata urata a societatii pe care vrem sa o eradicam”

news

Presedintele Klaus Iohannis a acordat un interviu agentiei Associated Press  in care spune ca lupta „nu se va termina intr-un an sau doi sau patru”.

Presedintele s-a declarat impresionat de amploarea protestelor de strada. „Am fost surprins de cat de mare a fost multimea. Avand peste 200.000 de oameni in Piata Victoriei este ceva extraordinar”, a spus Iohannis pentru AP, citat de ziare.com.

El i-a laudat pe manifestanti ca le pasa de viitorul Romaniei si ca isi fac cunoscute sentimentele prin proteste pasnice.

Cat despre coruptie, Iohannis a subliniat ca fenomenul acesta generalizat este o tara mostenita de la trecutul comunist al tarii. „Cu siguranta nu se va termina intr-un an sau doi sau patru”, a mai spus Iohannis, referindu-se la lupta cu coruptia din Romania. „Lupta intensa anticoruptie nu este ceva frumos. Ea arata fata urata a societatii pe care vrem sa o eradicam. Dar este nevoie de timp”.

De fapt, coruptia nu va inceta vreodata, crede Iohannis, insa ea poate fi mult incetinita, iar tot mai putini politicieni si functionari vor fi tentati sa-si exploateze pozitia, daca exista rezistenta publica si risca sa fie urmariti in justitie.

Presedintele nostru a mai spus pentru sursa citata ca protestele din Romania, membra a Uniunii Europene, ajuta democratia.

„Este o modalitate foarte buna de a spune ca Europa este in viata, este alerta si pozitiva”, a sustinut Iohannis, despre care AP noteaza ca pare sa fi iesit din aceasta criza mai puternic.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: