Klaus Iohannis, lovitura care ingroapa PSD. Anunta referendum privind gratierea si Codul Penal: „Sa ne hotaram ce natiune suntem”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, luni, ca a initiat demersuri privind organizarea unui referendum in ce priveste proiectele PSD de gratiere si modificare a Codului Penal.

„Ce clasa politica avem astazi. Cand cei alesi sa conduca tara se ocupa, in mod paradoxal,  de cu totul alte lucruri. In 1859 s-au ocupat de natiune, au nostru se ocupa de gratiere, gratierea propriilor dosare”,  a declarat Iohannis in cadrul unei ceremonii prilejuita de aniversarea Micii Uniri.

„Ce generatie de politicieni am avut atunci, dupa Mica Unire, oameni care au avut curajul sa spuna lucrurilor pe nume. Si ce politiceni avem astazi. O coalitie aleasa sa conduca Romania spre dezvoltare se ocupa de modificarea Codului Penal. Micsorarea amenizilor pentru abuz in serviciu,

Ce politicieni am avut si unde am ajuns.

In aceste zile mai ales ieri au avut loc proteste. Oamenii indignati au iesit in stradasa protesteze. Am auzit fel si fel de aberatii. Imediat dupa ce au iesit pamenii in strada, activisti si agitatori au fugit la televiziunile obediente pentru a spune ca este o mineriada, auzi ce aberatie. Ca este o lovitura de stat. Cetatenii dau o lovitura de stat?

Oameni au iesit pentru PSD si cu satelitul lui ALDE au promis bunastare romanilor, dezvoltare economica, salarii mai mari, pensii mai mari. Si oamenii, de buna credina, i-au votat. Si cand au ajuns efectiv la guvernare s-au apucat de cu totul altceva”, a declarat Iohannis.

„Romanii sunt un neam mandru, au dreptul la o clasa politica pe masura. Voi incepe demersurile pentru a o supune dezbaterii publice, pentru a organiza un refendum pe tema amnistiei si gratierii.

Imi doresc o natiune puternica, de oameni mandri si liberi. Atunci cand au votat aceste planuri nu erau pus in programul de guvernarea PSD, daca guvernantii au facut o tema din asta, vor trebui sa suporte votul popular pe aceasta tema.

Aparent vorbim despre chestiuni legate de justitie. Aparent vorbim despre Ordonante de Urgente pe teme foarte concrete. In realitate, vorbim despre ce fel de natiune vrem sa fim. Vrem sa fim o natiune puternica, un stat de drept, sau vrem sa fim o natiune asa si asa, cu un stat de drept care poate fi inmuiat si discutat?

Vrem sa fim o natiune care seamana cu generatia care a facut Mica Unire sau vrem sa fim o natiune care nu indrazneste sa ridice vocea?

Vrem sa fim o natiune intre celelate natiuni asa cum sunt natiunile europene, sau vrem sa fim o natiune care nu indrazneste sa ridice vocea in corul natiunilor europene?

Trebuie sa ne hotaram ce fel de natiune suntem si ce fel de natiune vrem sa fim.

Eu imi doresc o natiune puternica, o natiune de oameni mandri si liberi. Romanii sunt mandri si liberi, si imi doresc o natiune condusa de policieni integri, competenti . Orice altceva pentru mine este prea putin iar pentru a obtine acest lucru, pentru a atinge acest obiectiv, pentru mine niciun pret nu este prea mare”, a anuntat Iohannis.

Cititi discursul integral al presedintelui: Iohannis face referendum. Iata discursul integral, cel mai puternic de la inceputul mandatului: „Pentru mine niciun pret nu este prea mare”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: