Klaus Iohannis: „Multe persoane acuzate sau condamnate isi descopera vocatia de scriitor”. Ce MASURI solicita

news

Presedintele Klaus Iohannis a explicat, vineri, motivele pentru care i-a cerut procurorului general sa ia toate masurile astfel incat cercetarile sa se desfasoare cu celeritate, dand ca exemplu sesizarile cu privire la cartile scrise de persoane condamnate care isi „descopera vocatia de scriitor”.

El a fost intrebat de jurnalisti la Palatul Cotroceni despre contextul in care joi a cerut solutionarea rapida a unor dosare privind acuzatii de plagiat, pentru ca imaginea publica a autorilor sa nu aiba de suferit.

„Da, este foarte adevarat si insist pe acest lucru. Fiindca putem sa observam foarte usor: multe persoane acuzate sau condamnate sau in orice alta faza cu dosare penale isi descopera vocatia de scriitor, ca sa zic asa. Si atunci este foarte important ca aceste sesizari care se fac sa fie verificate cu celeritate, fiindca se vede foarte bine: daca ele se refera la politicieni, sunt folosite in campania electorala, sunt folosite in lupta politica. Or, nu mi se pare absolut deloc normal. Lupta politica trebuie sa fie pentru obiective politice, nu pentru dosare, si in acest sens a venit solicitarea mea. Daca cineva este acuzat si se sustine acuzatia, sa mearga in instanta, iar daca nu, sa se spuna clar: ‘nu este adevarat’ si bunul renume al persoanei sa fie restabilit cat se poate de repede”, a spus Iohannis.

Seful statului a avut joi o intalnire cu procurorul general, dupa care a explicat ca exista dosare „extrem de vechi”, precum cele legate de Revolutie si Mineriada.

Iohannis a precizat ca l-a mai rugat pe procurorul general sa ia masurile necesare astfel incat cercetarile sa fie efectuate mai rapid, pentru a trimite dosarele in instanta atunci cand procurorii constata ca s-a incalcat legea.

„Acolo unde se constata ca nu s-a incalcat legea, ca sunt niste delatiuni comice, acolo sa se restabileasca de indata bunul renume al persoanei care a fost pe nedrept acuzata”, a adaugat Klaus Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: