Klaus Iohannis NU a fost de acord ca Dancila sa o propuna pe Rovana Plumb drept comisar european. Reactia presedintelui

politica

Presedintele Klaus Iohannis a relatat, intr-o discutie informala cu jurnalistii, ca i-a transmis premierului Viorica Dancila ca este ingrijorat cu privire la propunerea Rovanei Plumb pentru functia de comisar european, cerandu-i sa nu faca aceasta nominalizare.

Seful statului a precizat ca este ingrijorat ca cele doua propuneri ar putea fi respinse in Parlamentul European.

Intrebat daca a vorbit cu Viorica Dancila despre propunerile de comisari europeni, presedintele Klaus Iohannis a raspuns ca a fost anuntat de premier despre cele doua propuneri din partea PSD, iar acesta si-a aratat ingrijorarea cu privire la sansele acestor propuneri de a trece in Parlamentul European, informeaza Mediafax.

Seful statului a mai spus ca premierul l-a sunat sa-l anunte de trimiterea propunerilor catre Comisia Europeana, in ciuda discutiei pe care au avut-o in prealabil.

Iohannis a afirmat ca este ingrijorat de posibilitatea ca cele doua propuneri sa fie respinse de Parlamentul European, iar Romania sa piarda portofolii importante de comisari, in timp ce cauta propuneri noi.

Dan Nica si Rovana Plumb sunt propunerile Guvernului PSD pentru functia de comisar european. Rovana Plumb si Dan Nica au fost alesi europarlamentari pe listele PSD. Ei fac parte din formatiunea politica europeana a Socialistilor si Democratilor, a doua ca reprezentare in Parlamentul European.

Mai mult despre: ,

Comentarii: