Klaus Iohannis, numire surprinzatoare: Cimpeanu este PREMIER interimar. Cine este

politica

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, numele premierului interimar. Acesta va fi Sorin Cimpeanu, actualul ministru al Educatiei.

Sorin Campeanu este rectorul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti si presedintele Consiliului National al Rectorilor, for condus anterior de Ecaterina Andronescu si care sub conducerea lui Cimpeanu a salutat ordonanta de urgenta din vara prin care au fost aduse 97 de schimbari la Legea Educatiei.

Sorin Mihai Cimpeanu a absolvit Colegiul National „Sf. Sava” Bucuresti, dupa care a urmat Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului, de la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMV), al carei rector este din 2012.

Incepand din anul 2012 este secretar general al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), membru corespondent al Academiei de Stiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu Sisesti”, membru corespondent al Academiei de Stiinte Tehnice din Romania si vicepresedinte al Comitetului National Roman pentru Programul Hidrologic International (CIHR).

Rectorul Sorin Mihai Campeanu l-a sustinut public pe Victor Ponta in campania pentru alegerile prezidentiale, dupa cum o arata imaginile de pe site-ul lui Ponta, dar si un comunicat al PSD.

In octombrie 2014, ministrul Agriculturii Daniel Constantin a semnat un parteneriat cu Consortiul Universitatilor de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Romania, condus de Sorin Campeanu, potivit Incomod-media.ro. Obiectivul parteneriatului: revitalizarea liceelor de profil si acordarea de consultari universitatilor pentru a accesa fonduri europene pe Programul National de Dezvoltare Rurala.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: ,

Comentarii: