Klaus Iohannis, prezenta discreta in fata clubului Colectiv, la patru ani de la tragedie

politica

Presedintele Klaus Iohannis a depus miercuri dimineata o coroana de flori la Clubul Colectiv, la patru ani de la incendiul in urma caruia si-au pierdut viata 64 de de tineri.

Seful statului a mers la Clubul Colectiv, unde a depus o coroana de flori si o lumanare si s-a recules cateva minute.

Tot in cursul diminetii, la Colectiv a depus flori si ambasadorul Israelului la Bucuresti, David Saranga.

In seara de 30 octombrie 2015, cateva sute de tineri se aflau in clubul Colectiv din fosta fabrica Pionierul din Bucuresti, unde asistau la concertul trupei rock Goodbye to Gravity, care isi lansa albumul „Mantras of War”. La ora 22.32, in timpul concertului a izbucnit un incendiu din cauza unor artificii de pe scena, iar focul s-a extins rapid in cateva secunde.

In acea noapte, 27 de tineri si-au pierdut viata, iar alti 162 au fost raniti si transportati la unsprezece spitale din Bucuresti. In saptamanile care au urmat, 37 dintre supravietuitori au murit in spitale. Bilantul incendiului – 64 de morti. In vara anului trecut, un alt supravietuitor din Colectiv, a carui prietena si-a pierdut viata in incendiu, a murit. Tanarul, a carui prietena a murit in Colectiv, s-ar fi sinucis. „Este vorba de un baiat ale carui traume au continuat, asa cum continua in cazul tuturor victimelor din Colectiv”, spunea atunci Eugen Iancu, presedintele Asociatiei Colectiv.

Mai multe slujbe pentru pomenirea victimelor incendiului produs in clubul Colectiv, in urma cu patru ani, au loc astazi la biserica Sfantul Nicolae – Brosteni din Capitala si in fata clubului.

Mai mult despre: ,

Comentarii: