Klaus Iohannis, taios: „Guvernarea PSD a reusit o performanta rarisima. Arata calitatea deplorabila a guvernarii actuale”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a criticat, miercuri, din nou, guvernarea PSD, precizand ca masurile anuntate in programul de guvernare au ramas simple promisiuni. Seful statului a spus ca guvernantii au modificat mai des Codul Fiscal decat cate zile a avut anul trecut.

„Romania are nevoie mai mult ca oricand sa revina la realism si la dialog fundamentat, la echilibru si responsabilitate in privinta deciziilor. In afaceri, ca si in politica, promisiunile trebuie sa fie urmate de rezultate. Am vazut celebrul program de guvernare al PSD, unde pe hartie apar sute de kilometri de autostrada, investitii, dar in fapt au ramas doar promisiuni”, a declarat presedintele Klaus Iohannis, in cadrul sedintei plenare a Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, citat de Mediafax.

Seful statului a reprosat ca Guvernul a modificat de sute de ori legislatia fiscala, ingreunand astfel lucrurile pentru oamenii de afaceri.

„Nu exista in acel program de guvernare vreo referire la sutele de modificari din legislatia fiscala, care, putem spune elegant, ca au afectat economia sau care au dat peste cap planurile de afaceri. Si daca vorbim de sutele de modificari nu este o chestiunie simbolica. Codul Fiscal a fost modificat de mai multe ori decat zile ale anului trecut, ceea ce este o performanta rarisima si sunt convins ca ati avut mult de lucru sa ramaneti updated”, a mai spus presedintele Klaus Iohannis.

Presedintele a mai sustinut ca, „in ultima perioada, mediul de afaceri a fost bulversat prin decizii hazardate, prin accidente de decizie, cum a fost OUG 114, care arata calitatea deplorabila a guvernarii actuale”.

„Guvernele care s-au perindat in ultimii ani au avut o singura grija: sa lupte cu justitia si sa si-o subordoneze”, a mai precizat presedintele.

Mai mult despre:

Comentarii: