news

Klaus Iohannis va include fenomenul consumului de droguri in scoli pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii – VIDEO

Consumul de droguri in randul tinerilor este un fenomen alarmant, a declarat, luni, intr-un discurs tinut cu prilejul deschiderii noului an scolar, presedintele Klaus Iohannis, care a anuntat ca subiectul va fi inclus pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), transmite Agerpres.

„Vreau sa ma refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri in randul tinerilor. Este o problema care preocupa din ce in ce mai mult societatea noastra si ma bucur ca exista un interes crescut pentru a incerca sa gasim solutii pentru a combate acest flagel. Am decis sa includ pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii acest subiect. Efectele, amploarea, provocarile societale ale consumului de droguri, mai ales de la varste fragede si in scoli, sunt o provocare serioasa la adresa sigurantei individuale si nationale”, a spus seful statului, la festivitatea de deschidere a anului scolar desfasurata la Scoala gimnaziala nr. 162 din Capitala.

El a subliniat importanta comportamentelor preventive si responsabile.

„Este crucial ca tinerele generatii sa inteleaga inca de la o varsta frageda pericolele si consecintele dramatice ale consumului de droguri, alcool si tutun”, a afirmat Iohannis.

Seful statului a adaugat ca prin educatie si constientizare se poate „construi o bariera solida impotriva acestor amenintari”. De asemenea, presedintele Iohannis a punctat ca este vital sa fie implementate programe de educatie pentru sanatate in scoli, care sa le ofere elevilor toate informatiile si instrumentele necesare pentru a face singuri alegeri sanatoase.

La deschiderea anului scolar de la Scoala gimnaziala nr. 162 au participat si ministrul Educatiei, Ligia Deca, si primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Aurora boreala va putea fi vazuta pana duminica si in Romania. Care este cauza acestui fenomen

Cerul noptii a fost luminat vineri noapte de aurora boreala in locuri in care aurorele…

49 de minute ago

Soc la Tokyo, India depaseste Japonia in topul economiilor mondiale. Japonia ajunge pe locul cinci

Anuntul potrivit caruia, in 2025, India va depasi Japonia in ceea ce priveste produsul intern…

2 ore ago

Geoana, atacat violent de Tudose de la PSD: „Nu-l voteaza nimeni. Sunt satul de Batmani! Il sustinem pe Marcel Ciolacu la prezidentiale”

Vicepresedintele PSD Mihai Tudose il ironizeaza pe Mircea Geoana si minimizeaza sondajele care ii dau…

2 ore ago

Rusia sustine ca a capturat inca cinci sate in regiunea Harkov. Peste o mie de oameni evacuati din calea razboiului

Ministerul rus al Apararii a anuntat sambata ca fortele sale au cucerit cinci sate de…

3 ore ago

Tudose, campanie pentru Ciolacu: „Sunt geniali covrigii de Buzau. Daca am de ales intre rosii si un covrig de Buzau, aleg covrigul de Buzau”

Mihai Tudose, care ocupa prima pozitie pe lista PSD-PNL la europarlamentare, sustine ca sunt ”geniali”…

3 ore ago