news

Klaus Iohannis va primi un prestigios premiu in Germania: „Onoram un om de stat care a sustinut inca de la inceput lupta impotriva coruptiei, ceea ce a intarit independenta Justitiei”

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, va primi in vara acestui an premiul Franz Josef Strauss din partea Fundatiei Hanns Seidel, afiliata partidului Uniunea Crestin-Sociala (CSU) din Bavaria, informeaza Turnul Sfatului.  CSU face parte dion coalitia aflata la guvernare in Germania.

Consiliul Fundatiei Hanss Seidel a luat in unanimitate decizia ca premiul de anul acesta sa ii fie acordat presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, relateaza Siebenburgische Zeitung, citand un comunicat al fundatiei germane. ”Cu premiul Franz Josef Strauss onoram un om de stat care a sustinut inca de la inceput lupta impotriva coruptiei, ceea ce a intarit independenta Justitiei si a intarit statul de drept si democratia in Romania”, a declarat presedinta Fundatiei, Ursula Mannle, citata de Siebenburgische Zeitung.

Ceremonia de decernare a premiului a fost programata pe 2 iunie 2018, intr-o biserica din Munchen (Allerheiligen-Hofkirche). Premiul decernat presedintelui Romaniei este insotit si de 10.000 de euro. Laudatio va fi citit de Barbara Stamm, presedinta parlamentului din Bavaria, iar printre cei invitati sa vorbeasca despre Klaus Iohannis este si presedintele CSU, Horst Seehofer, cel care ocupa si functia de ministru federal al Afacerilor Interne din Germania.

Premiul Franz Josef Strauss al Fundatiei Hanns Seidel a inceput a fi decernat din 1996 unor personalitati care s-au facut remarcate in politica, afaceri, societate si cultura, care promoveaza pacea, libertatea, respectarea legii si democratia. In trecut, acest premiu a mai fost decernat unor personalitati precum fostul cancelar Helmut Kohl, fostul premier al Luxemburgului Jean-Claude Juncker (actualul presedinte al Comisiei Europene – foto dreapta), dar si fostului presedinte al SUA, George Bush.

Franz Josef Strauss (1915 – 1988) este recunoscut drept politicianul care – din diferite pozitii ocupate la nivelul landului Bavaria sau al statului german – a transformat Bavaria dintr-o regiune preponderent agrara intr-una puternic industrializata, printre cele mai bogate regiuni ale Germaniei. Din CSU, partid in care a activat Franz Josef Strauss, face parte si Bernd Fabritius, primul roman ales in Bundestag (originar din Agnita, judetul Sibiu).

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

3 ore ago

CTP, enervat dupa ce l-a vazut pe Burduja complimentandu-se cu Piedone: „Vrea sa se dea bine pe langa Voiculescu-Varanu, in nadejdea ca mai pica ceva…”

Cristian Tudor Popescu ii face un portret deloc magulitor lui Sebastian Burduja, candidatul PNL la…

16 minute ago

Premierul slovac Fico ramane in stare grava, dar stabila, poate vorbi

Premierul Slovaciei, Robert Fico, ramane in stare grava, dar stabila si poate vorbi putin, a…

3 ore ago

Rusia l-a expulzat pe atasatul militar britanic dupa ce Marea Britanie l-a expulzat pe omologul sau rus

Rusia a declarat, joi, ca il expulzeaza pe atasatul britanic al apararii si a promis…

58 de minute ago

Compania mama a facebook si Instagram se confrunta cu o investigatie europeana privind riscurile pentru siguranta copiilor

Site-urile de socializare Facebook si Instagram ale companiei Meta vor fi investigate pentru posibile incalcari…

3 ore ago