Kovesi: Ancheta in dosarul Victor Ponta este aproape finalizata. Ponta: Cea mai buna veste

news

Laura Codruta Kovesi, procurorul-sef al DNA, a declarat azi ca ancheta in cazul premierului Victor Ponta este aproape finalizata. Seful Guvernului a tinut sa comenteze ca aceasta este „cea mai buna veste” pentru el.

„Procurorul decide, ancheta e aproape finalizata, mai sunt de administrat cateva probe”, a spus Laura Codruta Kovesi, raspunzand unei intrebari din partea presei in legatura cu dosarul premierului, scrie digi24.ro.

La scurt timp, Victor Ponta a comentat declaratia: „Cea mai buna veste pentru mine. Sa se decida cat mai repede. Imi doresc cat mai repede sa se finalizeze acest lucru, pentru ca totusi stau cu acei 51.000 de lei pe care i-am platit. Ma bucur de ce a zis procurorul-sef, nu-mi doresc decat sa am cel mai repede o solutie. De aia am cerut disjungerea. Iar anuntul de azi e un anunt bun pentru ceea ce-mi doresc eu”, a spus Victor Ponta.

Victor Ponta este urmarit penal in dosarul Turceni Rovinari. Trei acuzatii ii sunt aduse – toate legate de perioada in care era avocat – fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscla si spalare de bani. In acelasi dosar este urmarit penal si senatorul Dan Sova. Premierul a fost audiat la DNA in acest dosar saptamana trecuta.

Victor Ponta fost joi la sediul DNA, pe care l-a parasit dupa o ora si 40 de minute. Premierul a declarat ca a cerut ca situatia sa sa fie disjunsa din dosarul Turceni – Rovinari, in care este acuzat de de fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata si spalarea banilor, pentru a fi „rezolvata” mai repede.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: