Kovesi, anunt care ii lasa pe trompetistii penalilor fara munitie. Cate controale ale Inspectiei Judiciare au fost deja facute la DNA

news

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a declarat marti ca asteapta controlul Inspectiei Judiciare, aratand ca la DNA au fost efectuate, din ianuarie 2016, peste 126 de verificari pe chestiuni punctuale si controale tematice si nu s-au constatat ilegalitati.

La iesirea din sediul CSM, Kovesi a fost intrebata de jurnalisti despre controlul pe care Inspectia Judiciara il va face la DNA, la solicitarea ministrului Justitiei, Tudorel Toader.

„Am fost anuntati in mod oficial de efectuarea acestui control. El vizeaza perioada 1 ianuarie 2016 pana in prezent. Pot sa va spun ca, in perioada ianuarie 2016 pana in prezent, au fost peste 126 de verificari pe chestiuni punctuale solicitate sau efectuate de Inspectia Judiciara, precum si controale tematice facute la DNA. In toate cele peste 100 de cazuri si in cele 8 controale nu s-au constatat ilegalitati sau chestiuni de incalcare a legii. Noi asteptam acest control. Sunt convinsa ca toti procurorii din DNA au respectat legea si asteptam ca rezultatele acestui control sa fie facute publice”, a spus Kovesi, care a refuzat sa raspunda la alte intrebari.

Declaratia a fost facuta dupa ce membrii Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii i-au audiat pe procurorii Doru Tulus si Mihaiela Moraru Iorga, pentru care Kovesi a cerut revocarea din functie.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a cerut Inspectiei Judiciare sa faca doua controale la DNA. Unul dintre acestea vizeaza inregistrarile dintr-o sedinta a DNA, iar celalalt priveste activitatea manageriala la DNA, dar si a Parchetului General.

„Am spus ca voi face o evaluare de fond a DNA si Ministerului Public. Am sesizat cu un timp in urma Inspectia judiciara, care face evaluarea de fond, de aceasta data a managementului la DNA si Ministerul Public, pentru ca din 2007 nu au fost facute astfel de evaluari, verificari de fond. Am sesizat Inspectia judiciara in legatura cu acele inregistrari aparute in spatiul public din incinta DNA. Asteptam finalizarea verificarilor. Cand avem concluziile, evaluarea finala, vom vedea: sunt sau nu incalcari, daca sunt, de ce natura, de ce gravitate si, daca sunt, vom stabili si masurile care sunt luate”, a spus Tudorel Toader.

Inspectorul sef al Inspectiei Judiciare (IJ) a anuntat ca a semnat deja ordinele pentru efectuarea controalelor privind eficienta manageriala al DNA si la PICCJ, stabilind care vor fi inspectorii judiciari ce vor analiza activitatea celor doua parchete, concluziile urmand sa fie prezentate Sectiei de procurori a CSM.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: