Kovesi, anunt ferm pentru penali: „Nu o sa cedam. De aceea suntem atacati, de aceea mafia ne ataca”. Ce spune despre controalele dispuse de Tudorel Toader

news

Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, anunta intr-un interviu oentru ziare.com ca nu are de gand sa cedeze in fata „mafiei”. Ea a mentionat si ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, nu i-a cerut explicatii pana acum dupa scandalul lansat si intretinut de Antena 3 si RTV.

„Problema este eficienta DNA. Ea ii dispera pe unii care vor ca noi sa nu ne mai facem treaba. Eficienta DNA e problema. Orice procuror-sef ar fi, este sau va fi, daca va fi eficient, va fi si el o problema.

De aceea suntem atacati, de aceea mafia ne ataca, de aceea sunt presiuni, de aceea sunt hartuiri, pentru ca suntem eficienti. Daca nu investigam pe nimeni, daca nu ne atingeam de nimeni, toata lumea ne lauda si ar fi fost foarte bine. Am deranjat persoane care au detinut functii importante, care au detinut averi importante. Este un asalt asupra DNA pentru eficienta.

Am discutat despre acest subiect cu colegii mei. Nu o sa cedam. Eu nu o sa cedez. Ei nu o sa cedeze. O sa ne continuam treaba. Cat vom fi lasati, pentru ca noi ne luptam cu mafia.”, afirma procurorul sef DNA Laura Codruta Kovesi intr-un interviu acordat Ziare.com.

Ea a facut referirere si la controalele dispuse de ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

„Nu am emotii. Perioada controlului vizeaza 1 ianuarie 2016 – 1 iulie 2017. Anul 2016, din punctul de vedere al parametrilor de calitate, a fost cel mai bun de la infiintarea institutiei.

Daca ne raportam la perioada pentru care suntem acum controlati, am avut din partea CSM, prin Inspectia judiciara, peste 120 de controale. Au fost 126 de controale pe chestiuni punctuale si 8 controale tematice. Nu s-au gasit desfunctionalitati in ceea ce priveste activitatea noastra. Spre exemplu: au fost verificate anumite dosare, modul in care procurorii au respectat dispozitiile legale, modul in care au solutionat dosarele vechi, in care DNA a comunicat public in relatiile cu presa”, a mai spus Kovesi.

Ea a mentionat si in ce relatie se afla cu ministrul Tudorel Toader.

„Avem o relatie institutionala, nu am fost solicitata sa dau niciun fel de explicatii. Am avut o singura intalnire, cand a fost acea evaluare legata de decizia CCR. In rest nu mi s-a cerut niciun punct de vedere, nicio explicatie cu privire cele intamplate in ultima vreme in DNA”, a precizat sefa DNA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: