Kovesi anunta un bilant impresionant: „Infractorii nu trebuie sa se simta in siguranta, indiferent unde si-au ascuns banii”

news

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a declarat, joi, la bilantul activitatii DNA ca au fost luate, in 2016, masuri asiguratorii de 667 milioane euro, fiind o crestere cu 72% fata de anul trecut.

„2016 a fost un an dificil, caracterizat prin provocari legislative, atacuri fara precedent la adresa activitatii si a procurorilor DNA. Cu toate acestea, datele statistice arata o crestere a eficientei activitatii DNA”, a mentionat Kovesi in discursul sau.

Ea  a anuntat ca au fost trimisi in judecata peste 1.270 de inculpati pentru fapte de coruptie la nivel inalt si mediu. Printre acestia: 3 ministri, 6 senatori, 11 deputati, 47 primari, 16 magistrati si 21 directori de companii nationale

„Recuperarea produselor infractiunilor a fost o componenta importanta in anul 2016. Au fost luate masuri asiguratorii de 667 milioane euro, o crestere substantiala, cu 72% fata de anul trecut. De multe ori, in cauzele noastre sunt implicate persoane ce obtin profituri uriase care achizitioneaza bunuri in alte tari sau deschid conturi bancare in alte jurisdictii. Nici un infractor nu trebuie sa se simta in siguranta, indiferent unde si-a ascuns banii”, a afirmat Kovesi, la prezentarea raportului de activitate al DNA pentru anul 2016.

Ea a precizat ca DNA a trimis peste 80 cereri de comisii rogatorii internationale pentru administrare de probe sau identificarea de bunuri.

„In acest fel, am reusit sa sechestram doua proprietati in Franta de peste 3,5 milioane euro, iar in Spania am instituit sechestru pe doua imobile de peste 500.000 euro. Am solicitat blocarea unor conturi in Cipru, Elvetia si Germania”, a aratat sefa DNA.

Kovesi a adaugat ca, in 2016, judecatorii au decis prin hotararile judecatoresti ramase definitive in cauzele DNA confiscarea si recuperarea de produse infractionale in suma de peste 226 milioane euro.

„Acesti bani trebuie sa intre efectiv in bugetul de stat”, a subliniat sefa DNA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: