„Kovesi are 80% in PE. Germania se va retrage, Franta va face la fel”. Rares Bogdan, anuntul care aduce doliu la PSD

news

Rares Bogdan a anuntat, luni seara, ca Laura Codruta Kovesi este, in acest moment, „favorita” pentru functia de sefa a Parchetului European. El a spus ca Germania intentioneaza sa isi retraga candidatul, iar Franta va proceda la fel.

„Laura Codruta Kovesi este favorita la a ocupa functia de sef al Parchetului European. Ultimele informatii, Germania se pare ca isi va retrage candidatul si Franta se pregateste sa isi retraga candidatul. Este priveghi la sediul PSD, ii doare stomacul si capul.

Primul lucru pe care il ca cere este investigatia pe fonduri europene.

In acest moment, voturile din Parlamentul European sunt la 80% pro-Romania, pro-Kovesi.  O sa vedem cum isi va rupe hainele de pe ea Norica Nicolai. Ei personal nu vreau sa vad asa ceva”, a declarat Rares Bogdan la Realitatea TV.

Kovesi, audiata marti in Comisia LIBE

Laura Codruta Kovesi va fi audiata marti, 26 februarie, in comisia LIBE din Parlamentul European pentru functia de procuror-sef european. Potrivit presedintelui Comisiei LIBE, Claude Moraes, fiecare candidat va fi audiat timp de 75 de minute.

Presedintele Comisiei LIBE, Claude Moraes, a transmis membrilor forului detalii despre audierea candidatilor la sefia Parchetului European. Astfel, fiecare candidat va fi audiat 75 de minute, iar doua tremi din timpul alocat va fi pentru intrebari si raspunsuri.

Mesajul transmis de Claude Moraes, pe e-mail, membrilor Comisiei LIBE contine si scrisoarea presedintelui Parlamentului European Antonio Tajani in care anunta ca Laura Codruta Kovesi se afla pe lista scurta a celor trei procurori care candideaza pentru functia de procuror sef european. In scrisoarea din 4 februarie a lui Tajani, Kovesi figura pe primul loc in ordinea preferintelor pentru sefia Parchetului European, urmata de Jean-Francois Bohnert (Franta) si Andres Ritter (Germania).

Presedintele Comisiei LIBE a atasat mesajului si scrisoarea grupului de selectie, plus CV-urile celor trei candidati si raspunsurile la trei intrebari adresate de grupul de selectie. „O lista de trei nume a fost trimisa Parlamentului European si Consiliului in baza evaluarii facute de grupul de selectie, in concordanta cu articolul 14 (3) din Regulamentul UE 2017/1939. Potrivit Regulamentului 2017/1939 Parlamentul European si Consiliul vor numi prin consens procurorul-sef european pentru un mandat de 7 ani care nu poate fi reinnoit. Consiliul (COREPER) a stabilit o lista preferentiala de candidati pe 20 februarie 2019.

Audierea celor trei candidati va avea loc in sedinta Comisia LIBE cu participarea Comisiei CONT, marti, 26 februarie, intre orele 15.30-19.15.

Audierea fiecarui candidat va dura 75 de minute, incepand cu declaratia candidatului urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri a membrilor LIBE (doua treimi din timpul alocat) si a membrilor CONT (o treime din timpul alocat).

Grupurile politice pot distribui timpul alocat in aceste doua intervale de timp (fiecare intrebare si raspuns va dura 3 minute: un minut pentru intrebare si doua minute pentru raspuns).

Dupa audiere, coordonatorii LIBE vor avea o sedinta pe 27 februarie pentru deliberarile cu privire la candidati. Dupa negocieri, un singur candidat va fi propus votului plenului Parlamentului European, care va lua decizia prin majoritate absoluta.

Mai mult despre: ,


Comentarii: