Kovesi, asteptata de zeci de romani la aeroport cu flori. Antena 3 a incercat sa o atace, insa au fost huiduiti – Video

news

Laura Codruta Kovesi a sosit in Romania, la aeroportul Otopeni, in jurul orei 16.00. Ea a fost asteptata de zeci de romani care au aplaudat-o si i-au scandat numele.

„Sunt foarte onorata, sunt foarte bucuroasa. Acest vot este pentru tot sistemul de justitie roman, este pentru cetatenii romani care au sustinut statul de drept. Multumesc celor care m-au sustinut. M-am inscris singura, ca profesionist, nu am avut sprijinul guvernului de la Bucuresti, nici nu l-am cerut, nici nu-l astept. Acum trebuie sa asteptam decizia care va fi luata de catre oamenii politici, ca urmare a negocierilor intre Parlamentul European si Consiliul Europei. Ceea ce a depins de mine, am facut.

Au fost foarte importante incurajarile. Sunt alaturi de colegii mei procurori, care se lupta cu indarjire impotriva subordonarii justitiei”, a declarat Kovesi la sosirea la aeroportul Otopeni.

Reporterul Antena 3 a intrebat-o insistent de ce a „mintit” la audierea din Comisia LIBE, insa a fost huiduit de cei care au asteptat-o pe fosta sefa a DNA.

Citeste si: Antena 3, prima reactie dupa victoria lui Kovesi in Comisia LIBE. Sugereaza ca ar trebui sa fie arestata

Fosta sefa a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi, a obtinut miercuri cele mai multe voturi in Comisia LIBE a Parlamentului European, dupa audierile de marti pentru ocuparea functiei de procuror-sef al Parchetului European.

Laura Codruta Kovesi a primit 26 de voturi, fiind urmata de candidatul francez Jean-Francois Bohnert, cu 22 de voturi, si de candidatul german Andres Ritter, cu un vot, a anuntat Comisia de libertati civile (LIBE) pe contul sau de Twitter.

Citeste si: „Ma, de ce plange Grapini?”. Maria Grapini, devastata la Romania TV dupa victoria lui Kovesi

In votul de marti din Comisia pentru control bugetar (CONT), Laura Codruta Kovesi a primit 12 voturi, fiind urmata de Jean-Francois Bohnert, cu 11 voturi, si de Andres Ritter, cu un vot.

Laura Codruta Kovesi, Jean-Francois Bohnert si Andres Ritter au fost audiati marti de comisiile reunite pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) si control bugetar (CONT) ale Parlamentului European, pentru ocuparea functiei de procuror-sef european.

Propunerea celor doua comisii va fi acum trimisa Conferintei Presedintilor si presedintelui PE, Antonio Tajani.

Procurorul-sef va fi numit de comun acord de catre Parlamentul European si Consiliu.

Mai mult despre: ,


Comentarii: