Kovesi, cel mai haituit om dintre magistratii romani. Inspectia Judiciara a declansat o noua procedura, a treia, impotriva ei

news

Kovesi are sanse mari sa fie sefa Parchetului European.

Inspectia Judiciara a exercitat o noua actiune disciplinara, respectiv a treia, fata de Laura Codruta Kovesi, procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Inspectia Judiciara a exercitat o noua actiune disciplinara pentru ca a incalcat dispozitiile deciziei Curtii Constitutionale prin refuzul de a se prezenta in fata Parlamentului – Comisia speciala de ancheta, a anuntat miercuri Inspectia Judiciara.

„In motivarea actiunii s-a retinut ca procurorul sef al DNA a incalcat dispozitiile explicite ale Deciziei Curtii Constitutionale nr. 611 din 03 noiembrie 2017 prin refuzul de a se prezenta in fata Parlamentului Romaniei – Comisia speciala de ancheta a Senatului si Camerei Deputatilor pentru verificarea aspectelor ce tin de organizarea alegerilor din anul 2009 si de rezultatul scrutinului prezidential si de a furniza informatiile solicitate sau de a pune la dispozitie celelalte documente sau mijloace de proba detinute, utile activitatii comisiei”, se arata intr-un comunicat al IJ.

Totodata, prin pozitia publica a procurorului sef al DNA, manifestata ulterior Deciziei Curtii Constitutionale, a fost afectata onoarea profesionala si prestigiul functiei de magistrat cu consecinta incalcarii dispozitiilor:

• articolelor 4 alin. (1) si 90 din Legea nr. 303/2004,

• art.104 din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, precum si ale

• articolelor 7, 17, 18 si 20 din Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor”, se afirma in comunicatul Inspectiei Judiciare.

Actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la raspunderea procurorului in cauza.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: