pagina verde

Kovesi: Daca as fi ministru de Finante, probabil ca nu as putea dormi din cauza evaziunii

Procurorul-sef la Parchetul European, Laura Codruta Kovesi, spune ca nu a observat la autoritatile din statele membre ale Uniunii Europene o dorinta suficient de mare sa stopeze evaziunea.

Kovesi a declarat pentru Euronews ca autoritatile fiscale din UE nu reusesc sa colecteze taxa pe valoare adaugata (TVA) in valoare aproximativ 130 de miliarde de euro in fiecare an, dintre care intre 30 si 60 de miliarde de euro sunt pierdute din cauza evaziunii fiscale sau ”pur si simplu furate” din trezoreria tarii.

”Daca as fi ministru de Finante, probabil ca nu as putea dormi din cauza asta. Mai ales in contextul economic actual, cand inflatia este la un nivel foarte mare”, a spus Kovesi, potrivit News.ro.

Kovesi a facut aceste declaratii in contextul in care Parchetul European sarbatoreste prima aniversare, dupa ce si-a lansat oficial operatiunile in iunie 2021.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Candidatul republican Mark Robinson, sustinut de Trump pentru postul de guvernator in Carolina de Nord, afirma ca tehnologia de televiziune „vine de la Satana”

In timpul unui discurs tinut in fata membrilor Partidului Republican din Lee County, Florida, Mark…

57 de minute ago

Un jandarm din Bihor, lovit de un individ cu o doza de bere in cap, va primi de la acesta daune morale in valoare de 5.000 de euro

Un barbat din Butani, judetul Bihor, a fost condamnat la inchisoare cu suspendare si la…

O oră ago

Apararea UE este o prioritate chiar si pentru eurosceptici. Rezultatele surprinzatoare ale unui sondaj pan-european

Aproape jumatate dintre europeni sunt de acord ca Bruxelles-ul ar trebui sa isi perfectioneze strategia…

O oră ago