Kovesi desfiinteaza cu ironie acuzatiile penibile ale lui Dinu Pescariu, difuzate insistent de Antena 3: „Procurorii nu semneaza hotarari de guvern”

news

Laura Codruta Kovesi afirma, intr-un punct de vedere transmis EVZ, ca s-a intalnit cu Dinu Pescariu, in 2014, dupa ce fostul tenismen a solicitat o audienta, sustinand ca are mai multe date in legatura cu dosarul Microsoft, despre care vrea sa vorbeasca.

„La data de 21 iulie 2014, persoana mentionata in cererea dvs. (Dinu Pescariu – n.red.) a solicitat, in scris, sa fie primita in audienta de procurorul sef al D.N.A. pentru a discuta in legatura cu domeniul de activitate al institutiei pe care o conduce.

Din nota de audienta a intalnirii reiese ca petentul a mentionat ca a aflat din informatiile vehiculate in spatiul public ca D.N.A. a deschis o ancheta referitoare la dosarul ‘licentelor Microsoft’ si, ca urmare, a mentionat ca doreste sa se prezinte la procuror si sa discute despre eventuala sa implicare in acel dosar.

Intrucat dosarul era inregistrat la Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie, fiind in lucru, petentul a fost indrumat sa se prezinte la procurorul de caz pentru a-i prezenta acestuia toate aspectele legate de caz”, se spune in raspunsul DNA.

Kovesi mai arata ca procurorii nu au competente sa semneze Hotarari de Guvern. Dinu Pescariu a sustinut ca Laura Codruta Kovesi ar fi semnat un HG din 2008 prin care ar fi primit anumite facilitati in Microsoft.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: