Kovesi, despre interceptarile difuzate de Antena 3 si DNA: „Da, imi asum”. Penalii abia asteptau aceasta declaratie

news

Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a spus, miercuri, intr-un interviu pentru Europa FM, ca portiunea din inregistrarea difuzata de Antena 3 si RTV in care spune ca isi asuna ancheta in cazul OUG 13 este reala. Ea a tinut sa sublineize, inca o data, ca multe alte portiuni au fost trucate.

Intrebata direct „Ati rostit propozitia ‘eu mi-am asumat ancheta OUG 13?'”, Kovesi a raspuns afirmativ.

„Da, asta am rostit-o. N-am discutat insa de ‘decapat’, ‘institutional’, ‘anchetat premier’ si ce s-a mai vehiculat. Eu mi-am asumat ancheta in cazul OUG 13 pentru ca din punct de vedere al atributiilor pe care le am este sa ma asigur ca toti procurorii respecta legea. (…) Eu am considerat si consider in continuare ca nimic nelegal nu s-a intamplat in acel dosar, ca procurorii au respectat legea in tot ceea ce au facut si din acest punct de vedere, in cadrul sedintei, am declarat ca ne-am asumat si ca imi asum tot ce s-a intamplat acolo”, a spus sefa DNA.

Inspectia Judiciara (IJ) a anuntat, miercuri, ca a exercitat actiunea disciplinara fata de procurorii Marius Bogdan Bulancea, Paul Silviu Dumitriu si Jean Nicolae Uncheselu de la Directia Nationala Anticoruptie – Structura Centrala pentru exercitarea functiei cu grava neglijenta, in legatura cu dosarul privind Ordonanta 13.

Potrivit unui comunicat al IJ transmis, miercuri, actiunile celor trei procurori au avut ca rezultat incalcarea principiul separatiei puterilor in stat si deteriorarea increderii si a respectului opiniei publice fata de functia de magistrat.

Actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la raspunderea magistratilor cercetati.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: