Kovesi, detalii despre ancheta DNA in cazul OUG 13. Replica pentru penalii PSD si televiziunile aservite

news

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat joi ca procurorii nu verifica oportunitatea adoptarii OUG 13, asa cum a fost acuzata de lideri ai PSD si de trustul Antena 3-Romania TV, ci doar aspecte de legalitate si aspecte care tin de incalcarea legislatiei penale.

Prezenta joi la prezentarea raportului anual de activitate al DIICOT, Kovesi a fost intrebata de jurnalisti daca in dosarul privind OUG 13 vor fi chemati la audieri toti membrii Guvernului.

„In acest dosar, ancheta este stabilita de procurorul de caz. Eu nu va pot spune pe cine va audia sau nu. Procurorul este independent. (…) Noi am primit o plangere, care indeplinea conditiile prevazute de lege. Ea a fost inregistrata, facem cercetari asa cum se fac in dosarele penale cu care suntem investiti. Exista precedente judiciare. Ce pot sa spun cu certitudine: noi nu verificam oportunitatea adoptarii unui act normativ. Noi verificam doar aspecte de legalitate si aspecte care tin de incalcarea legislatiei penale, in special de incalcarea legislatiei care ne este data noua in competenta. Investigam doar infractiuni date in competenta DNA. Nu are nicio legatura acest dosar cu oportunitatea adoptarii actelor legislative”, a spus Kovesi.

Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Gratiela Gavrilescu, a fost audiata miercuri la DNA, in calitate de martor, in legatura cu dosarul privind Ordonanta 13 referitoare la modificarea Codurilor penale.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: