Kovesi dezvaluie, cati politicieni si functionari de rang inalt au fost achitati in 2017 ca urmare a deciziei CCR privind abuzul in serviciu

news

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi a declarat, vineri, intr-un interviu pentru Libertatea ca in 2017 au fost achitate 39 de persoane ca urmare a deciziei CCR privind abuzul in serviciu.

Kovesi a fost intrebata de numarul de achitari, acesta fiind des utilizat de propaganda PSD si ALDE pentru a denigra DNA.

„Procentul de achitari la DNA este constant, in jur de de 10%. Unii zic ca este putin, altii zic ca este mult. Sa ne uitam si la motivele pentru care procurorii DNA primesc achitari. Printre cauzele identificate de noi sunt dezincriminarea unor infractiuni, pronuntarea unor decizii ale CCR, in acest an 39 de persoane au fost achitate din cauza deciziei CCR privind abuzul in serviciu. Sunt situatii in care se pronunta o solutie de achitare intr-un dosar din 2017 pentru o cauza din 2006, sunt achitari pentru ca probatoriul administrat este interpretat diferit. Un alt mit care a existat in societat eeste ca procurorii nu raspund: ba da raspund, raspund si disciplinar si penal, raspund in toate formele in care o persoana poate sa raspunda. Atunci cand ai aplicat legea cu grava neglijenta sau cu rea credintam statul se poate intoarce impotriva ta”, a declarat, vineri, Kovesi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: