Kovesi il lasa pe „viteazul” Dragnea fara munitie. Solicitare oficiala a sefei DNA in cazul acuzatiilor fostului ofiter SRI Daniel Dragomir

news

Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a sesizat Inspectia Judiciara pentru declaratiile facute in urma cu doua zile de fostul ofiter SRI Dragomir Daniel, care „a lasat sa se inteleaga faptul ca rechizitoriile Directiei Nationale Anticoruptie nu se sprijina pe probatiunea instrumentata de procurori” ci ar fi intocmite de ofiterii SRI.

DNA noteaza ca, potrivit afirmatiilor lui Dragomir, trimis in judecata pentru fapte de coruptie si asimilate coruptiei, procurorii DNA „s-ar rezuma la semnarea si trimiterea la instanta a rechizitoriilor”.

„In temeiul dispozitiilor art. 75 alin.(1) din Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, privind statutul judecatorilor si procurorilor, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie cere Inspectiei Judiciare sa efectueze verificari cu privire la situatia constatata in legatura cu afirmatiile facute la data de 11 septembrie 2017, la un post de televiziune, de Dragomir Daniel, fost ofiter S.R.I. (inculpat trimis in judecata pentru fapte de coruptie si asimilate coruptiei).

Astfel, numitul Daniel Dragomir a lasat sa se inteleaga faptul ca rechizitoriile Directiei Nationale Anticoruptie nu se sprijina pe probatiunea instrumentata de procurori in baza dispozitiilor procesual penale, ci ca ar fi intocmite de angajatii unei alte institutii, respectiv S.R.I., iar rolul procurorilor D.N.A. s-ar rezuma la semnarea si trimiterea la instanta a rechizitoriilor.

„Moderator: Ofiterii SRI faceau rechizioriile?
Daniel Dragomir: Da, domnule (…), ofiterii SRI…

Moderator: Si bravii procurori DNA, aia care plang cand ii controleaza Inspectia Judiciara doar le semnau?
Daniel Dragomir: Bravii procurori DNA le luau, le contrasemnau si le trimiteau la instanta in speranta ca onor campul tactic se va ocupa in continuare asigurand culoarele necesare pentru obtinerea condamnarii individului.”

Cu aceeasi ocazie, numitul Daniel Dragomir a afirmat: „In momentul in care vorbim de ofiteri acoperiti intre judecatori si procurori, in momentul ala e o incalcare grava a Constitutiei care duce la situatii despre care vorbeati mai devreme.
(…)
Moderator: In contextul asta, domnule general (…) faceau rechizitoriul, dadeau procurorului desemnat de campul tactic sa se ocupe de el, care il semna, il trimitea in instanta si ajungea la judecatorul Y, desemnat tot de campul tactic, care il baga la beci pe fraier. E posibila constructia asta?
Daniel Dragomir: Nu e numai posibila, este extrem de concreta. Una dintre posibilitati, cum spuneati, o aveti in fata dvs, sunt eu.”

Sesizarea Inspectiei Judiciare are in vedere urmatoarele:
– afirmatiile sunt calomnioase si denigratoare, sunt facute de o persoana care in prezent este inculpata, judecata in apel de catre Curtea de Apel Bucuresti, au potential de a submina autoritatea judecatoreasca si de a pune in discutie deontologia profesionala a magistratilor;
– afirmatiile au un impact major asupra opiniei publice, fiind de natura sa aduca atingere independentei sistemului judiciar;
– afirmatiile creeaza dubii greu de inlaturat cu privire la independenta magistratilor, acreditand ideea ca activitatea procurorilor implicati in infaptuirea procesului judiciar se desfasoara cu incalcarea principiului consacrat de art. 2 din Codul de procedura penala, conform caruia procesul penal se desfasoara conform dispozitiilor prevazute de lege”, se afirma intr-un comunicat al DNA.

Liviu Dragnea a afirmat, marti, la Antena 3, ca se vor infiinta doua comisii de ancheta dupa declratiile facute de fostul adjunct al lui Florian Coldea, colonelul Daniel Dragomir.

”Obligatoriu, Dragomir va fi chemat la comisia e control a SRI. Trebuie sa spuna aceste lucruri in fata unei comisii parlamentare. Daca aceasta comisie va vedea ca apar elemente care ii depasesc, atunci se poate lua in discutie infiintarea unei comisii speciale. S-a mers pe tinte. S-au stabilit, probabil s-a facut o lista, probabil ca doamna Kovesi va avea un punct de vedere. Incet-incet, adevarul iese la iveala. Cei care au procedat asa vor da socoteala. Apar informatii despre sistemul de politie politica,” a afirmat Liviu Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: