Kovesi intra in paine. Ultima semnatura a fost data la Bruxelles, LCK se apuca de treaba in fruntea Parchetului European

politica

Conferinta Presedintilor din Parlamentul European a dat, miercuri, ultima semnatura necesara pentru ca Laura Codruta Kovesi sa devina sefa a Parchetului European.

„BREAKING NEWS: Doamna Kovesi se apuca de treaba, ca sefa a Parchetului UE!!

Parlamentul European tocmai a dat ultima semnatura necesara ca Laura Codruta Kovesi sa devina sefa EPPO – Conferinta Presedintilor (coloana vertebrala politica a PE) a formalizat finalizarea procedurii acum cateva minute. Asta dupa ce ieri primeam vestea finala din Consiliul UE

Parchetul European va deveni functional pana la sfarsitul anului 2020! Succes, Codruta!”, anunta europarlamentarul Rares Bogdan pe Facebook.

Un anunt similar a fost facut si de Dacian Ciolos. liderul grupului Renew Europe. Dacian Ciolos a participat miercuri la Conferinta Presedintilor din Parlamentul European.

„Am hotarat impreuna cu presedintele parlamentului si cu presedintii celorlalte grupuri politice sa validam numirea doamnei Kovesi ca sefa a Parchetului European dupa ce si Consiliul a convenit sa o sustina. Este un moment important si simbolic pentru Romania ca lupta impotriva fraudei si coruptiei care aduc atingere fondurilor publice ale Uniunii Europene va fi condusa de o romanca pentru urmatorii sapte ani. Felicitari, Laura Codruta Kovesi! Ai sansa de a construi de la zero Parchetul European (EPPO) si sunt sigur ca o vei face cu competenta si cu responsabilitate”, a spus Dacian Ciolos.

Parchetul European trebuie sa fie infiintat si operational pana in noiembrie 2020.

„In acest sens, era o urgenta numirea procurorului-sef european. Fiind prima persoana care ocupa aceasta functie, Laura Codruta Kovesi va avea sarcina de a organiza de la zero EPPO, iar atributiile sale in cei sapte ani de mandat vor consta in special in construirea structurii administrative si operationale a Parchetului si stabilirea unor bune relatii de lucru cu autoritatile judiciare nationale. Parchetul European va fi un organism independent al Uniunii Europene, responsabil cu investigarea, urmarirea penala si trimiterea in judecata a autorilor infractiunilor impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene”, precizeaza sursa citata.

Mai mult despre: ,


Comentarii: