Kovesi l-a facut pe Tudorel Toader sa isi inghita minciunile. Una dintre principalele acuzatii este falsa: „Nu exista aceste decizii ale CEDO”

news

Procurorul sef al DNA, Laura Kovesi, a declarat marti, in cadrul sedintei CSM, ca nu exista nicio condamnare la CEDO in dosare instrumentate de DNA dupa anul 2013 si nu i se poate imputa acest motiv in propunerea MJ de revocare din functie.

„Nu e nicio condamnare la CEDO in dosare instrumentate de DNA dupa anul 2013, ca atare nu mi se poate imputa, retine acest motiv, total eronat din punctul meu de vedere. Daca discutam de condamnari pe care DNA sau PNA le are in dosare in 2001-2012, pot sa va spun ca sunt 12 cauze penale si s-au retinut incalcare a trei articole, lipsa conditiilor de detentie, depasirea duratei rezonabile a procedurilor sau in care solutia din calea de atac se baza doar pe probe la instanta de fond. Suma totala in aceste 12 dosare este de 42.000 euro. In niciuna nu s-a retinut vreo incalcare a legii pana in prezent din 2013. Nu cred ca domnul ministru isi poate intemeia o cerere pe o decizie a CEDO pentru ca nu exista”, a spus Kovesi.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii discuta, marti, solicitarea ministrului Justitiei privind revocarea din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: