„Kovesi nu e o persoana cu care sa te poti mandri”. ALDE este innebunit ca LCK devine sefa Parchetului European

politica

Daniel Barbu, candidat ALDE pentru Parlamentul European, sustine intr-un interviu pentru RFI ca  Laura Codruta Kovesi nu este un candidat la functia de procuror-sef european cu care sa te poti mandri. El atrage atentia ca fosta sefa a DNA nu candideaza in numele Romaniei.

Daniel Barbu spune ca ”e un rationament vicios al celor care spun vai, vai, cum unii nu sustin un candidat roman. Pozitia in care va fi nu va avea etnicitate, ea va trebui sa fie deasupra oricaror afilieri etnice, nationale si asa mai departe. Deci e un fals rationament cu candidatul roman”.

Intrebat daca nu ar fi totusi o chestiune de prestigiu pentru Romania, daca Laura Codruta Kovesi ar deveni procuror-sef european, Daniel Barbu a raspuns: ”Nu vad care ar fi prestigiul sau lipsa de prestigiu pentru Romania”.

Intrebat daca ar fi spus la fel in cazul in care ar fi fost vorba de alt candidat din Romania, Daniel Barbu a replicat: ”O persoana care a fost considerata ca fiind in afara Constitutiei prin doua hotarari, doua, nu una, succesive, ale CCR sigur ca nu e o persoana in care sa-ti pui increderea si cu care sa te poti mandri”.

Comentarii: