Kovesi nu inghite MIZERIILE de la Antena 3 si reactioneaza dur. Reactia lui Mircea Badea

news

Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, anunta ca va sesiza CNA in legatura cu noi acuzatii difuzate in emisiunea lui Mircea Badea, „In gura presei”.

”Cu referire la afirmatiile mincinoase si denigratoare publicate la data de 10.05.2016 de o revista saptamanala si preluate ca atare de realizatorul emisiunii ‘In gura presei’ de la postul de televiziune Antena 3, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:

Dosarul nr.163/P/2013 la care se face referire in articol, respectiv in emisiunea mentionata, nu a fost inchis, ci se afla in curs de instrumentare la DNA.

Prin urmare, acreditarea ideii ca inchiderea dosarului respectiv ar fi fost determinata de imprejurarea ca procurorul sef al DNA ar avea o relatie personala cu un angajat al aceleiasi companii care face si obiectul dosarului respectiv se bazeaza pe o informatie total falsa.

De altfel, inainte de a fi transmisa, veridicitatea informatiei nu a fost verificata nici de revista saptamanala care a lansat-o, nici de realizatorul emisiunii ‘Sinteza zilei’ care a preluat-o ca atare.

Avand in vedere aspectele mentionate, DNA va solicita Consiliului National al Audiovizualului sa analizeze daca emisiunea de la postul Antena 3 a respectat prevederile legale in vigoare, standardele etice si deontologice aplicabile profesiei de jurnalist, asa cum sunt stipulate in continutul Deciziei 220/2011 si al Legii audiovizualului nr 504/2002 republicata, precum si dreptul constitutional al cetateanului la o informare corecta”, transmite DNA

In urma cu o saptamana, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi acuza trustul Intact de afirmatii mincinoase si denigratoare la adresa ei, dupa ce, vedetele postului TV au speculat ca relatia cu un angajat RCS-RDS ar fi afectat ancheta in dosarul in care directorul Trustului Intact este acuzat de santajarea grupului RCS-RDS.

In replica, Mircea Badea a anuntat ca o  da in judecata pe Kovesi. „Maine (miercuri) depun actiunea in instanta impotriva DNA si a lui Kovesi pentru ca au incercat sa compromita un cetatean, zicand despre mine ca am facut afirmatii mincinoase. Maine ma duc si depun actiunea in instanta. E greu sa gasesti un avocat care sa-si asume o astfel de speta, dar am gasit”, a spus Mircea Badea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: