Kovesi, o noua realizare uriasa la Bruxelles. Se va ocupa si de strategia anticoruptie a intregii Uniuni Europene

news

Europarlamentarul PNL Rares Bogdan anunta ca Laura Codruta Kovesi se va ocupa si de elaborarea unei strategii a intregii Uniuni Europene in privinta luptei anticoruptie.

„Kovesi, invitata sa se implice in strategia europeana anticoruptie. Avem azi la Parlamentul European un eveniment deosebit. Laura Codruta Kovesi, sefa Parchetului UE (EPPO), ne va prezenta, in Comisia LIBE, cum vede elaborarea unei strategii a Uniunii Europene in privinta luptei anticoruptie si a crimei organizate.

Cunoasteti termenii coruptie – grup infractional organizat, nu? Bun! Europa vrea sa le combata mai articulat si sa gaseasca instrumente mai eficiente, caci infractorii gasesc rapid cum sa eludeze legea. Si au resurse enorme. Asa ca institutiile europene au de gand sa intocmeasca o strategie prin care sa opreasca, de pilda, drenarea banilor contribuabililor in zone cenusii.

Alaturi de doamna Kovesi mai sunt cativa ‘grei’: vicepresedintele CE responsabil cu lupta anticoruptie, sefa Europol, procurori antimafia din mai multe tari, unul dintre sefii Eurojust. Evenimentul incepe la 15, ora Belgiei, cu o mica introducere in tema facuta de Juan Fernando Lopez Aguilar, presedintele Comisiei”, anunta Rares Bogdan.

Mai mult despre: ,

Comentarii: