Kovesi, prima reactie dupa ce Ponta a dezvaluit cum se umilea Dragnea in fata ei. „Am vazut cu ochii mei si am auzit cu urechile mele”, spunea Ponta

news

Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a avut, vineri, o prima reactie fata de declaratiile recente ale lui Victor Ponta. Fostul sef al PSD a sustinut ca Liviu Dragnea s-a rugat de Kovesi pentru a fi ajutat cu dosarul sau in cazul „Referendumul”.

„Nu comentez ce zic inculpatii”, a declarat Laura Codruta Kovesi intr-un interviu din cadrul proiectului Once Upon a Time in Romania (www.onceinromania.ro), realizat de Initiativa Romania, in parteneriat cu VICE, Fundatia Friedrich Naumann pentru Libertate si Ambasada Canadei.. „Kovesi a invocat „obligatia de rezerva” ca magistrat si a adaugat ca „de un an jumatate, aproape doi ani, e o moda ca diversi inculpati sa invoce tot felul de situatii presupuse, inventate, care nu sunt adevarate sau care nu corespund realitatii”.

„Cat priveste inculpatul de care se face vorbire (Liviu Dragnea), sa nu uitam ca a fost trimis in judecata in 2013, dupa ce am preluat mandatul la DNA, a fost condamnat intr-un dosar, a fost din nou trimis in judecata intr-un alt dosar, deci nu cred ca poate spune cineva ca a fost favorizat intr-un fel sau altul, cel putin nu atat timp cat eu am detinut functia”, a mai declarat Kovesi.

„Eu am obligatie de rezerva ca magistrat si nu pot intra in dialog public cu inculpatii, urmaritii, martorii, acesta e motivul pentru care nu comentam aceste declaratii”, a mai spus Kovesi.

„Motivul 2 e ca, poate si ca o chestiune de tactica, au fost intrebari insistente sa comentez declaratii, si in ianuarie am avut o declaratie publica in care am spus ca e prima si ultima oara cind comentez ce spun anumiti inculpati. Daca ar trebui sa ies zilnic ar trebui sa stau la TV 8-9 ore sa comentez numai aceste lucruri”, a precizat Kovesi.

Fostul premier PSD sustine, intr-o postare pe contul sau de Facebook, ca l-a vazut si l-a auzit pe actualul presedinte social-democrat, Liviu Dragnea, pe cand ii ruga pe Laura Codruta Kovesi si Florian Coldea sa-l ajute cu dosarul penal pe care il avea.

„Un singur coleg din PSD l-am vazut cu ochii mei si l-am auzit cu urechile mele cand se ruga de Kovesi si Coldea sa il ajute cu dosarul penal – Liviu Dragnea!!! Si in timp ce se lupta pentru el insusi sigur nu pomenea absolut nimic despre abuzurile contra altor colegi. Niciodata! Ca asa e Liviu, doar el conteaza!”, a scris Victor Ponta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: