Kovesi s-a clasat pe primul loc in concursul pentru sefia Parchetului European. Tudorel si liderii PSD – ALDE au innebunit

news

Laura Codruta Kovesi s-a clasat pe primul loc in selectia pentru sefia Parchetului European, anunta G4Media.ro. Q Magazine, detinuta de Floriana Jucan, prezinta si documentul care dovedeste ca Laura Codruta Kovesi este prima. Ea este urmata de Jean – Francois Bohnert (Franta) si Andres Ritter (Germania). Comitetul de selectie a trimis lista scurta pe care se va da votul final la Parlamentul European si Consiliului UE.

Iata si documentul, o scrisoare inaintata de Antonio Tajani, presedintele Parlamentului European, ministrului Justitiei, Tudorel Toader.

Surse politice afirma ca de la Bucuresti se fac eforturi disperate pentru a bloca accesul fostei sefe a DNA la sefia Parchetului European.

Citeste si: Kovesi, sefa a Parchetului European. Judecatorul Cristi Danilet, veste ca o maciuca in capul PSD-istilor: „Inscrierea s-a incheiat, autoritatile romane nu trebuie sa-si dea acordul”

Audierile vor avea loc in Parlamentul European si in Consiliul Uniunii Europene, dupa cum urmeaza: Parlament – Comisiile LIBE si CONT – 19 februarie 2019 si Consiliu- 20 februarie 2019

Data limita pentru depunerea candidaturilor a fost 14 decembrie 2018. Din 30 de persoane au ramas 5, au declarat pentru Europa Libera surse de la Bruxelles. Din Romania, in afara de Kovesi, au mai fost alte doua candidaturi care ar fi fost respinse.

Procedura de selectie a procurorului sef european este una care nu depinde de tara din care e candidatul si se face exclusiv de catre o comisie formata din 12 membri (fosti membri ai Curtii de Justitie si ai Curtii de Conturi, fosti membri nationali ai Eurojust, membri ai instantelor nationale supreme, procurori de nivel inalt si avocati) desemnati in septembrie 2018. Lista scurta va ajunge la Comisia JAI si, probabil Comisia LIBE, apoi cuvantul final il vor avea Consiliul si Parlamentul European, de comun de acord.

Mai mult despre: ,


Comentarii: