Kovesi si Iohannis, prezenti la o receptie importanta oferita de ambasada UK. Dragnea si Tariceanu nu au fost invitati

news

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, participa, marti seara, la receptia oferita cu prilejul Zilei de nastere a Majestatii sale Regina Elisabeta a II-a, la eveniment participand si seful statului, Klaus Iohannis.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a ajuns la receptia receptia oferita cu prilejul Zilei de nastere a Majestatii sale Regina Elisabeta a II-a inainte de ora 18.40.

Ea a purtat o scurta conversatie cu procurorul general, Augustin Lazar, mentioneaza Mediafax.

Este prima aparitie publica a Laurei Codruta Kovesi de la publicarea deciziei CCR referitoare la revocarea sa din functie.

Joi, CCR a publicat motivarea, de 133 de pagini, in cazul conflictului presedinte- ministrul Justitiei, generat ca urmare a refuzului presedintelui Iohannis de a o revoca pe Laura Codruta Kovesi din functia de procuror sef al DNA.

„Una dintre conditiile realizarii obiectivelor fundamentale ale statului roman o constituie buna functionare a autoritatilor publice, cu respectarea principiilor separatiei si echilibrului puterilor, fara blocaje institutionale. De asemenea, textul art.146 lit.e) din Constitutie nu confera Curtii Constitutionale atributia de a constata doar existenta conflictelor juridice de natura constitutionala, ci pe aceea de a solutiona aceste conflicte”, se arata in motivarea Curtii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: