Kovesi va castiga sigur. Europarlamentar: „Franta isi diminueaza sustinerea pentru Bohnert”. Alegerile din 26 mai conteaza enorm

politica

Europarlamentarul PNL Siegfried Muresan anunta ca sansele Laurei Codruta Kovesi pentru postul de sefa a Parchetului European sunt mai mari acum, dupa alegerile europarlamentare.

Negocierile privind alegerea procurorului-sef european urmeaza sa inceapa din nou odata cu constituirea noului Parlament European ales pe 26 mai. Discutiile fusesera anulate din cauza blocajului pe relatia Parlamentul European – Consiliul UE, care la rundele anterioare de discutii nu au reusit sa cada de acord asupra unui candidat comun.

Europarlamentarul PNL Siegfried Muresan, vicepresedinte al grupului parlamentar al PPE, a declarat ca „mandatul ramane acelasi, procesele legislative aflate in desfasurare vor continua dupa alegeri exact din punctul in care s-au oprit, deci nu se reiau de la zero. Ca atare, pozitia PE dupa alegeri va fi neschimbata fata de cea dinainte de alegeri si anume ca PE are un singur candidat pentru pozitia de procuror-sef european si acesta este candidatul roman”.

„Singurul atu al candidatului francez a fost sustinerea politica din partea guvernului francez. Guvernul Frantei in aceasta perioada in care se negociaza cele mai importante pozitii la nivelul institutiilor UE, adica presedintele Comisiei Europene, presedintele Consiliului European, presedintele Bancii Centrale Europene, presedintele Parlamentului European, Inaltul Reprezentant pentru Politica Externa, in aceasta perioada guvernul Frantei are alte prioritati si, de aceea, eu am spus inainte de alegeri si imi mentin aceasta declaratie, ca sustinerea politica pe care candidatul Frantei o are va fi diferita acum dupa alegerile europarlamentare de ce a fost inainte de alegeri. Franta este evident ca tinteste una dintre principalele pozitii la nivel european, pentru unele are sanse mai mari, pentru altele are sanse mai mici si de aceea, e foarte clar ca sustinerea politica pentru functia de procuror-sef european pentru candidatul francez va fi mai mica dupa alegeri”, a mai declarat Siegfried Muresan pentru Digi24.ro.

Mai mult despre: ,

Comentarii: