Kovesi vorbeste in premiera despre succesorul ei. Pe cine vede in locul ei in fruntea DNA – Interviu in presa franceza

politica

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, afirma intr-un interviu pentru revista franceza ‘Femmes d’ici et d’ailleurs’ ca ar fi „multumita” ca, dupa 2019, cand i se termina mandatul, o femeie sa-i succeada in fruntea Directiei Nationale Anticoruptie.

Intrebata cum vede urmatorii ani si perioada de dupa incheierea mandatului sau in 2019, Kovesi si-a exprimat speranta ca „independenta si stabilitatea DNA nu vor fi afectate, ca legislatia anticoruptie nu se va schimba” si ca procurorii vor fi lasati sa-si faca treaba.

„Daca toate acestea vor fi respectate, ne vom continua misiunea. Dupa 2019, o noua persoana, cu o alta viziune, ma va inlocui (…). Bineinteles, as fi multumita ca o femeie sa imi succeada. Dar cel mai important este sa fie cineva profesionist care sa permita echipei sa-si continue munca”, a spus sefa DNA, in interviul din numarul mai-iunie al revistei ‘Femmes d’ici et d’ailleurs’ (‘Femei de aici si de pretutindeni’), informeaza Agerpres.

Laura Codruta Kovesi a mai aratat ca, in calitate de procuror, nu poate comenta manifestatiile de la inceputul anului din Romania, dar spune ca, de fiecare data in ultimii ani cand s-a incercat modificarea legislatiei anticoruptie, a existat o reactie a societatii civile.

„Aceasta nu se intampla in urma cu zece sau douazeci de ani”, adauga Kovesi, care sustine ca aceasta mobilizare demonstreaza o intelegere a faptului ca fenomenul coruptiei „a devenit un subiect foarte important” in Romania.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: