Kremlin: Europa a trecut de la dependenta de gazul rusesc la dependenta de gaz natural lichefiat din SUA

externe

dmitri peskov, purtator de cuvant,

Dorinta europenilor de a pune capat dependentei de Rusia este „absurda” si „complet frenetica”, si a dus la o dependenta de gazul lichefiat american, a declarat purtatorul de cuvant Dmitri Peskov, citat de Anadolu.

„Acum si-au schimbat dependenta de Rusia pentru dependenta de gazul natural lichefiat american. Aceasta este exact aceeasi dependenta. Numai ca exista mult mai putina reciprocitate”, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, intr-un interviu difuzat de Russia-1.

Pretinzand ca dorinta europenilor de a „scapa de dependenta de Rusia” este „absurda” si „complet frenetica”, Peskov a spus: „Cand europenii pierd miliarde de euro in fiecare zi, aceste miliarde de dolari sunt deja castigate la Washington”.
Peskov a mentionat ca relatiile dintre Rusia si Occident au ajuns intr-un stadiu de confruntare.

Inainte de inceperea razboiului, Rusia a furnizat aproximativ 40% din gazul Europei. Dar a redus fluxurile ca raspuns la sanctiunile occidentale fara precedent, ceea ce a dus la cresterea vertiginoasa a preturilor la energie.

Criza a facut ca gazele naturale din SUA sa aiba o cerere ridicata, producatorii spunand ca au stimulat exporturile, deoarece cumparatorii europeni cauta alternative la gazul rusesc.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: