Kremlinul a impins Ucraina in NATO. 83% dintre ucraineni vor ca tara lor sa adere la NATO

externe

Aderarea Ucrainei la NATO este sustinuta de un procentaj record de 83% din cetateni, arata un sondaj de opinie preluat luni de Reuters si citat de Agerpres.

Potrivit institutului Rating Group din Kiev, sondajul a fost realizat in 1 si 2 octombrie pe un esantion de 2.000 de persoane, dupa ce presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat vineri cererea oficiala de aderare a tarii sale la Alianta Nord-Atlantica.

Conform Rating Group, procentajul este cel mai ridicat inregistrat vreodata la un sondaj pe aceasta tema in Ucraina; doar 4% din cei care au raspuns s-au declarat impotriva, iar 9% au spus ca nu ar vota la un referendum pe aceasta tema.

In noiembrie anul trecut, doar 55% din ucraineni erau favorabili intrarii in NATO, iar in iunie anul acesta, procentajul era cu 7% mai mic decat in prezent.

Reuters apreciaza ca este evidenta schimbarea opiniei publice dupa ce Rusia a invadat Ucraina in februarie. Agentia reaminteste ca Moscova s-a opus vehement de multa vreme aderarii la NATO fostei republici sovietice ucrainene, considerand ca extinderea aliantei constituie o amenintare de securitate pentru Rusia.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: