Kremlinul acuza Romania ca vrea sa „anuleze cultura rusa” fiindca a refuzat sa mai inchirieze sali de cinema ambasadei Rusiei la Bucuresti

externe

Maria Zaharova, anulare, cultura rusa, Bucuresti, cinema, ambasada, filme de propaganda, rusesti

Romania a rupt din motive politice contractul de inchiriere a salilor de cinematograf cu Ambasada Rusiei la Bucuresti. Aceasta este o incercare de a anula cultura rusa, a declarat purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

„Arhiva Nationala de Filme din Romania, din motive politice, a rupt contractele de inchiriere a salilor de cinema cu ambasada noastra de la Bucuresti, care, in cadrul unei campanii educationale, prevedea proiectia privata a filmelor rusesti ‘Vremea Intai’ si ‘Provocarea'”, a declarat diplomatul rus, citata de agentia TASS.

„Decizia a fost luata din cauza presei tendentioase conduse de redactia asa-numitei publicatii Europa Libera si a Ministerul Culturii din Romania”, a mai acuzat Zaharova.

Aceasta este o manifestare tipica a asa-numitei anulari a culturii ruse, care „se incadreaza in tabloul general al actiunilor Occidentului, care cauta sa impuna o cenzura cuprinzatoare in lupta impotriva disidentei”, a subliniat Zaharova.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: