externe

Kremlinul admite in premiera ca razboiul este posibil: „Orice scanteie, orice incident neplanuit si orice provocare minora planuita pot duce la consecinte ireparabile”

Avansarea in mod repetat de catre tarile occidentale a unor date pentru o eventuala invadare a Ucrainei de catre Rusia este provocatoare si poate avea efecte adverse, a declarat duminica purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Presedintele american Joe Biden a declarat vineri ca este convins ca presedintele rus Vladimir Putin a luat decizia de a invada Ucraina si ca, desi inca mai este loc pentru diplomatie, se asteapta ca Rusia sa treaca la actiune in urmatoarele zile. Rusia a negat in mod repetat ca se pregateste sa invadeze Ucraina, noteaza Reuters.

Presedintele rus Vladimir Putin nu tine cont de aceste declaratii ale statelor occidentale, a spus Peskov pe canalul de stat Rossia 1.

„Cert este ca asta duce direct la o crestere a tensiunilor. Iar cand tensiunile escaladeaza la maximum, cum se intampla acum, de exemplu, pe linia de contact (din estul Ucrainei), atunci orice scanteie, orice incident neplanuit si orice provocare minora planuita pot duce la consecinte ireparabile”, a adaugat Pekov.

„Asa ca toate acestea au – sau pot avea – consecinte adverse. Exercitiul zilnic de a anunta o data a invadarii Ucrainei de catre Rusia este o practica foarte proasta”, a mai spus el.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

ELCEN: „Falimentul RADET este rezultatul exclusiv al deciziilor gresite luate de Gabriela Firea in timpul mandatului sau de primar general”

Electrocentrale Bucuresti S.A. (ELCEN), companie aflata in sublordinea Ministerului Energiei, a transmis un comunicat de…

6 minute ago

Intarziere la aeroportul din Munchen. Activistii Last Generation s-au lipit de o pista

Aeroportul din Munchen a fost inchis pentru scurt timp sambata devreme, dupa ce activistii pentru…

18 minute ago

Chinezii se lauda ca ar fi inventat o baterie auto care se poate incarca in doar zece minute, asigurand o autonomie de aproape o mie de kilometri

Cercetatorii chinezi sustin ca ar fi dezvoltat o baterie auto revolutionara care se poate incarca…

21 de minute ago

Colectia de monede a unui magnat danez al untului va fi pusa in vanzare dupa ce a fost sigilata timp de 100 de ani

La o suta de ani dupa moartea posesorului, colectia de monede a unui magnat danez…

34 de minute ago

Blestemul moldovenilor: coloana oficiala cu care Marcel Ciolacu se deplasa la Iasi a ramas blocata in trafic, pe fondul lipsei de autostrazi

Premierul Marcel Ciolacu a simtit ieri pe propria piele lipsa de investitii in infrastructura rutiera.…

35 de minute ago

Balotesti: Un barbat s-a urcat pe o antena de telefonie si a amenintat ca isi va face rau

Un barbat s-a urcat vineri seara pe o antena de telefonie din Balotesti, amenintand ca…

42 de minute ago