Kremlinul aduce 16.000 de mercenari din Orientul Mijlociu pentru a lupta in Ucraina. Putin: „Daca nu vor bani, sa ii ajutam sa ajunga in zona de conflict”

externe

Presedintele rus Vladimir Putin a dat vineri unda verde armatei pentru a aduce mii de luptatori din Orientul Mijlociu pentru a lupta impotriva Ucrainei, anunta Reuters.

La o reuniune a Consiliului de Securitate al Rusiei, ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, a declarat ca exista 16.000 de voluntari in Orientul Mijlociu care sunt gata sa vina sa lupte alaturi de fortele sustinute de Rusia in regiunea separatista Donbas din estul Ucrainei.

„Daca vedeti ca exista acesti oameni care vor din proprie initiativa, nu pentru bani, sa vina sa ajute oamenii care traiesc in Donbas, atunci trebuie sa le oferim ceea ce isi doresc si sa ii ajutam sa ajunga in zona de conflict”, a declarat Putin.

Soigu a propus, de asemenea, ca rachetele Javelin si Stinger de fabricatie occidentala care au fost capturate de armata rusa in Ucraina sa fie predate fortelor din Donbas.

„In ceea ce priveste livrarea de arme, in special cele de fabricatie occidentala care au cazut in mainile armatei ruse – bineinteles ca sustin posibilitatea de a le da unitatilor militare ale republicilor populare Lugansk si Donetk”, a declarat Putin.

„Va rog sa faceti acest lucru”, i-a spus el lui Soigu.

Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie, la scurt timp dupa ce Putin a recunoscut teritoriile separatiste ca state independente, intr-o actiune condamnata la nivel international ca fiind ilegala.

Rusia sustine ca „operatiunea sa militara speciala” din Ucraina a fost un raspuns fortat la ceea ce numeste genocidul comis de Ucraina impotriva vorbitorilor de limba rusa din estul tarii – un pretext respins de Kiev si de Occident ca fiind propaganda de razboi fara fundament.

Soigu a mai declarat ca armata rusa planuieste sa isi intareasca granita de vest dupa ceea ce el a spus ca a fost o crestere a unitatilor militare occidentale la granita Rusiei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: