Kremlinul anunta ca va urmari cu cea mai mare atentie summitul NATO de la Washington: „NATO vrea sa provoace Rusiei o infrangere strategica pe campul de lupta”

externe

Kremlin

Purtatorul de cuvant al Kremlinului a declarat, marti, ca Rusia va urmari indeaproape summitul NATO care urmeaza sa se deschida la Washington, la care participa presedintele ucrainean Volodimir Zelenski si alti lideri mondiali, relateaza The Moscow Times.

Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al presedintelui rus Vladimir Putin, a declarat jurnalistilor, in timpul conferinteri de presa zilnice, ca Moscova va urmari „cu cea mai mare atentie… retorica de la discutii si deciziile care vor fi luate si puse pe hartie”.

NATO „si-a declarat in mod regulat obiectivul de a provoca Rusiei o infrangere strategica pe campul de lupta” si „participa direct la conflictul ucrainean de partea Ucrainei”, a adaugat el.

Se asteapta ca transferul de sisteme de aparare antiaeriene catre Ucraina sa ocupe primul loc pe ordinea de zi a summitului care marcheaza cea de-a 75-a aniversare a NATO, dupa ce atacurile cu rachete de luni au lovit un spital de copii din Kiev si au ucis 38 de persoane.

Peskov a declarat ca NATO „este o alianta care considera Rusia un inamic, un adversar”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: