Kremlinul merge pana la capat. Putin va semna vineri anexarea la Rusia a regiunilor ucrainene Donetk, Lugansk, Herson si Zaporojie

externe

Presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, va semna vineri tratatele privind anexarea la Rusia a regiunilor ucrainene Donetk, Lugansk, Herson si Zaporojie, a anuntat joi Kremlinul, transmit agentiile de presa internationale.

”Ceremonia de semnare va avea loc maine (vineri – n.r.)”, a declarat purtatorul de cuvant al presedintiei ruse, Dmitri Peskov, in conferinta sa de presa telefonica zilnica. Peskov a adaugat ca ceremonia va avea loc in Sala Sfantul Gheorghe din Marele Palat al Kremlinului la ora locala 15:00 (12:00 GMT), potrivit EFE.

Vor fi semnate acorduri ”cu toate cele patru teritorii care au organizat referendumuri si au facut solicitari corespunzatoare partii ruse”, a precizat Peskov.

Peskov a mai anuntat ca Putin va sustine tot vineri un ”amplu discurs”, dupa ceremonia de semnare a tratatelor de anexare si se va intalni cu administratorii regiunilor ucrainene numiti de Moscova, conform AFP.

Liderii celor patru regiuni separatiste controlate de Rusia in Ucraina s-au deplasat inca de miercuri seara la Moscova pentru aceasta ceremonie, dupa referendumurile ilegale organizate de Rusia in Donetk, Lugansk, Herson si Zaporojie, considerate adevarate „simulacre” de Kiev si Occident.

Decizia lui Putin de a incorpora in teritoriul Rusiei cele patru regiuni ale Ucrainei inseamna ca Moscova va anexa zone ample din estul si sudul tarii vecine, reprezentand circa 15% din intregul teritoriu ucrainean, noteaza Reuters.

Comentarii: