Kremlinul, reactie nervoasa: „Un conflict intre NATO si Rusia devine inevitabil daca Occidentul trimite trupe in Ucraina”

externe

Kremlin

Un conflict militar direct intre NATO si Rusia va fi inevitabil daca trupele occidentale vor fi trimise in Ucraina, a declarat lui purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, in fata presei, relateaza Tass.

„In acest caz, nu va fi vorba de probabilitate, ci de inevitabilitate – asa evaluam noi”, a spus el, intrebat cum evalueaza Kremlinul probabilitatea unui conflict direct intre NATO si Rusia in cazul in care trupele occidentale vor fi trimise in Ucraina.

Peskov a mai spus ca tarile NATO „ar trebui, de asemenea, sa evalueze” consecintele unor astfel de actiuni si sa fie constiente de ele. Acestea ar trebui „sa se intrebe daca acest lucru corespunde intereselor lor si, cel mai important, intereselor cetatenilor din tarile lor”, a spus Peskov.

Presedintele francez Emmanuel Macron a declarat anterior, in cadrul unei conferinte de presa care a urmat unei reuniuni a liderilor europeni, ca nu exista un consens cu privire la trimiterea de trupe terestre in Ucraina, dar „nu a exclusa aceasta optiune” pentru viitor. El a adaugat ca tarile occidentale intentioneaza sa faca tot ce este necesar pentru a impiedica Rusia sa se impuna in conflict.

Reuniunea de la Palatul Elysee a avut loc la 26 februarie. La ea au participat cancelarul german Olaf Scholz, presedintele polonez Andrzej Duda si prim-ministrii din alte aproximativ 20 de tari ale UE. SUA au fost reprezentate de secretarul de stat adjunct al SUA pentru afaceri europene si eurasiatice, James O’Brien, iar Marea Britanie de ministrul de externe David Cameron.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: