Kremlinul recunoaste enervat ca Occidentul a incetinit „finalizarea operatiunii” din Ucraina: „Statele Unite, Marea Britanie si NATO transmit in mod constant informatii Ucrainei”

externe

Kremlinul a declarat joi ca Statele Unite, Marea Britanie si alte tari NATO furnizeaza „in mod constant” informatii Ucrainei, dar acest lucru nu va impiedica Rusia sa isi atinga obiectivele militare in aceasta tara.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reactionat la un articol din New York Times potrivit caruia Statele Unite ar fi furnizat informatii care au ajutat fortele ucrainene sa ucida o duzina de generali rusi.

„Armata noastra este constienta de faptul ca Statele Unite, Marea Britanie si NATO in ansamblu transmit in mod constant informatii si alte date fortelor armate ucrainene”, a declarat el reporterilor, citat de Reuters.

El a precizat ca acest lucru, precum si furnizarea de arme occidentale, „nu contribuie la finalizarea rapida a operatiunii (rusesti), dar, in acelasi timp, nu sunt capabile sa impiedice atingerea obiectivelor stabilite”.

Citeste si: Cum a reusit Ucraina sa elimine 12 generali rusi. SUA recunosc ca au oferit informatii si detaliaza de ce a fost atat de usor: „Disciplina precara, lipsa de experienta, aroganta si esecul de a aprecia capacitatile ucrainene”

Intrebat ce masuri ar putea lua Rusia ca raspuns, el a spus: „Bineinteles, armata rusa face tot ce este necesar in aceasta situatie”.

Rusia a acuzat Occidentul ca duce un razboi prin procura impotriva sa prin inarmarea Ucrainei.

Mai mult despre: ,

Comentarii: