externe

Kremlinul se agita dupa ce Germania a anuntat investitii istorice in armata. Ii aminteste Berlinului de trecutul nazist

Decizia Germaniei de a creste cheltuielile militare duce la „remitalizarea accelerata” a tarii, miscare care ar spori riscurile la adresa securitatii, a declarat, vineri, purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

”Percepem declaratia cancelarului german (Olaf Scholz) ca inca o confirmare a faptului ca Berlinul a stabilit un curs pentru remilitarizarea accelerata a tarii. Oare cum se va incheia acest lucru? E un fapt bine cunoscut din istorie…”, a afirmat purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, referindu-se la Germania nazista si rolul sau in cel de-Al Doilea Razboi Mondial, potrivit News.ro.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat la sfarsitul lunii mai ca nu este impresionat de avertismentele presedintelui rus Vladimir Putin si nu doar ca va continua livrarea de armament catre Ucraina, dar pune in miscare si un plan de 100 de miliarde de euro pentru dotarea Bundeswehr-ului.

Insa raspunsul lui Zaharova a picat ca nuca in perete, avand in vedere ca exact astazi, planul de suplimentare a bugetului militar a fost blocat vineri in Bundestag, Camera inferioara a Parlamentului german.

Proiectul nici macar nu a putut ajunge la vot pentru ca Die Linke (stanga) si Alternativa pentru Germania (AfD, extrema-dreapta) au formulat numeroase obiectii ce trebuie dezbatute. Planul va ajunge astfel la vot cel mai probabil saptamana viitoare.

Amintim ca in Germania suplimentarea bugetului militar necesita modificarea Constitutiei.

Moscova e furioasa si pentru armele pe care Berlinul le livreaza Ucrainei.

Scholz a spus ca Germania „a livrat continuu de la inceputul razboiului” armament Ucrainei, ajungand la peste 15 milioane de cartuse de munitie, 100.000 de grenade si peste 5.000 de mine antitanc. In plus, ii va trimite si sistemul de aparare aeriana IRIS-T, cel mai performant pe care il detine la acest moment.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Tentativa de lovitura de stat in Congo. Armata: „Actiunea a fost inabusita in fasa”

Armata congoleza afirma ca a "dejucat o lovitura de stat" duminica dimineata devreme si a…

11 minute ago

„Viata premierului slovac Robert Fico nu mai este in pericol”, anuntat vicepremierul. „Dar starea sa ramane grava si necesita ingrijiri intensive”

Viata premierului slovac Robert Fico nu mai este in pericol, la patru zile dupa atentatul…

5 minute ago

Atac rusesc cu drone asupra Kievului si Odesei. Ucrainenii au lovit Sevastopolul duminica dimineata

Potrivit fortelor aeriene ucrainene, zonele afectate au inclus Kievul, regiunea Vinita din sud-vestul capitalei, regiunea…

2 ore ago

Catalin Drula: „Trebuie sa avem un program national de oprit mafia. In toata tara avem metode mafiote de a lucra”

Presedintele USR Catalin Drula a declarat ca in toata tara "PSD si PNL au cuplat…

36 de minute ago

Cheltuielile militare ajuta la cresterea economica a Rusiei. Crestere de 5,4% in primul trimestru al anului 2024

Economia Rusiei a crescut cu 5,4% in primul trimestru al anului 2024, arata statisticile oficiale…

O oră ago