externe

Kremlinul se teme de refuzuri. Rusia nu invita niciun sef de stat sau de guvern strain la traditionala sa parada militara din 9 mai

Rusia nu invita niciun sef de stat sau de guvern strain la traditionala sa parada militara din 9 mai, in cel de-al doilea an de razboi al Kremlinului impotriva Ucrainei, relateaza DPA, citata de Agerpres.

„Anul acesta nu au existat invitatii speciale”, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului luni, potrivit agentiei Interfax.

Doar presedintele fostei republici sovietice Kargazstan, Sadar Japarov, ar urma sa participe la festivitatile care marcheaza cea de-a 78-a aniversare a victoriei Uniunii Sovietice in cel de-al Doilea Razboi Mondial, intrucat oricum se va afla la Moscova intr-o vizita de lucru.

Oficial, Kremlinul a justificat absenta sefilor de stat straini prin faptul ca in acest an nu este o aniversare importanta a evenimentelor.

Cu toate acestea, la aniversari similare din trecut, sefi de stat au venit la Moscova pentru a participa la ceremonia din Piata Rosie din Moscova, unde peste 10.000 de soldati defileaza si sunt expuse echipamente militare pentru aceasta ocazie.

Rusii au inceput invazia la scara larga a Ucrainei vecine in februarie 2022.

Anul trecut, la aniversarea din mai, niciun invitat international nu a participat la parada de la Moscova.

In acest an, festivitatile din regiunile aflate in apropierea granitei si in peninsula ucraineana Crimeea, care a fost anexata de Rusia, au fost in mare parte anulate din motive de securitate.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: parada 9 mai

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

9 ore ago

Basescu: „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o figura de prostalaul Europei”

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o…

7 ore ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

9 ore ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

9 ore ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

10 ore ago